Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το lockdown άλλαξε τις συνήθειες μας στο πλαστικό χρήμα
[Euro2day]: Το lockdown άλλαξε τις συνήθειες μας στο πλαστικό χρήμα

[Euro2day]: Το lockdown άλλαξε τις συνήθειες μας στο πλαστικό χρήμα

Πώς μεταλλάχθηκε η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σε μόλις ένα μήνα. Οι αγοραστικές επιλογές των καταναλωτών και τι δείχνουν τα στοιχεία για τους τζίρους. Απογειώθηκαν οι ανέπαφες συναλλαγές.

Ενάμιση μήνας περίπου ήταν αρκετός για να έρθουν τα πάνω κάτω στο πλαστικό χρήμα. Οι άλλοτε “κραταιές” πιστωτικές κάρτες είδαν την ανοδική τους πορεία να ανακόπτεται, με τις χρεωστικές να κερδίζουν ολοένα περισσότερο έδαφος.

Οι καταναλωτικές προτιμήσεις του κοινού απογείωσαν τις αγορές σε super markets, και φαρμακεία – με τεράστιο προβάδισμα στις ανέπαφες συναλλαγές – ενώ οι αγορές σε ένδυση, υπόδηση και… αεροπορικά εισιτήρια ή ξενοδοχεία, όπως ήταν αναμενόμενο κατέρρευσαν.

Ο Ελληνας καταναλωτής μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο επί της ουσίας, ανακάλυψε τις χρεωστικές κάρτες στο πορτοφόλι του και τη χρήση του contactless, που του επιτρέπει να μένει… προστατευμένος κατά τη συναλλαγή, κρατώντας ο ίδιος την κάρτα του. Ειδικότερα, η αύξηση στις ανέπαφες συναλλαγές έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, σε αυτή την ευάλωτη για επαφές περίοδο. Σύμφωνα με στοιχεία και ρεπορτάζ του Euro2day.gr, το μερίδιο αγοράς στις ανέπαφες συναλλαγές αυξήθηκε στα τερματικά(Pos)από 68% σε 80%. Στην αύξηση αυτή συντέλεσε τα μέγιστα η αύξηση του ημερησίου ορίου ανέπαφων συναλλαγών χωρίς ΡΙΝ στα 50 ευρώ (από 25 ευρώ που ίσχυε πριν την πανδημία).

Ειδικότερα, με βάση τις πρώτες ενδείξεις, 65% των συναλλαγών αφορά ποσά έως 25 ευρώ και 20% περίπου αφορά ποσά συναλλαγών μεταξύ 25 ευρώ και 50 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!