Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Λιβύη: Δώδεκα πτώματα βρέθηκαν σε νέους ομαδικούς τάφους
[Euro2day]: Λιβύη: Δώδεκα πτώματα βρέθηκαν σε νέους ομαδικούς τάφους

[Euro2day]: Λιβύη: Δώδεκα πτώματα βρέθηκαν σε νέους ομαδικούς τάφους

«Εντοπίστηκαν τέσσερις νέες τοποθεσίες, εκ των οποίων δύο ομαδικοί τάφοι και δύο ατομικοί τάφοι στην Ταρχούνα», ανέφερε η αρχή που είναι επιφορτισμένη με την αναζήτηση και την ταυτοποίηση αγνοουμένων –η οποία υπάγεται στην ΚΕΕ.

Δώδεκα πτώματα βρέθηκαν σε νέους ομαδικούς τάφους στην Ταρχούνα, μια πόλη της δυτικής Λιβύης, όπου έχουν βρεθεί αρκετά πτώματα από τις αρχές του καλοκαιριού, ανέφερε η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), που έχει επιφορτιστεί με το θέμα των αγνοουμένων.
«Εντοπίστηκαν τέσσερις νέες τοποθεσίες, εκ των οποίων δύο ομαδικοί τάφοι και δύο ατομικοί τάφοι στην Ταρχούνα», ανέφερε η αρχή που είναι επιφορτισμένη με την αναζήτηση και την ταυτοποίηση αγνοουμένων –η οποία υπάγεται στην ΚΕΕ– στον λογαριασμό της στο Facebook χθες, Τετάρτη: «Ανασύρθηκαν δώδεκα μη ταυτοποιημένα πτώματα».
Η ύπαρξη πολλών ομαδικών τάφων στην Ταχρούνα είχε αναφερθεί μετά την αποχώρηση από την πόλη τον Ιούνιο των δυνάμεων που πρόσκεινται στον Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, που προσπαθούσαν από τον Απρίλιο του 2019, χωρίς επιτυχία, να καταλάβουν την Τρίπολη, 80 χλμ. πιο βορειοδυτικά όπου εδρεύει η ΚΕΕ η οποία αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ.
Οι δύο αντίπαλες αρχές διεκδικούν την εξουσία στη Λιβύη, η οποία έχει βυθιστεί στο χάος από το 2011 και την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι.
Μετά την αποχώρηση των προσκείμενων στο Χάφταρ δυνάμεων από την Ταρχούνα, το τελευταίο προπύργιό τους στη δυτική Λιβύη, «οι ομάδες έρευνας (.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!