Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Λιβανός: Να συναποφασίσουμε το πλαίσιο που θα επενδύσουμε τους πόρους της νέας ΚΑΠ
[Euro2day]: Λιβανός: Να συναποφασίσουμε το πλαίσιο που θα επενδύσουμε τους πόρους της νέας ΚΑΠ

[Euro2day]: Λιβανός: Να συναποφασίσουμε το πλαίσιο που θα επενδύσουμε τους πόρους της νέας ΚΑΠ

Ο κ. Λιβανός τόνισε ότι γίνεται «για να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για τη νέα ΚΑΠ, να ακουστούν οι δίκες σας απόψεις και να “συναποφασίσουμε” και να διαμορφώσουμε μαζί το πλαίσιο που θα επενδύσουμε 22 δισ. ευρώ από τη ΚΑΠ και από το Ταμείο Ανάκαμψης».

«Η Κοινή Αγροτική Πολιτική ενώνει τις ευρωπαϊκές δυνάμεις και τους ευρωπαϊκούς λαούς» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός κατά την τοποθέτησή του στη 6η ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα στα Μέγαρα.

Στην ημερίδα συμμετείχε και ο Ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, για τον οποίο ο κ. Λιβανός δήλωσε ότι πρόκειται για έναν «έμπειρο άνθρωπο ο οποίος έχει μεγάλη προσήλωση, γνώση και άποψη για τις μικρές καλλιεργητικές μονάδες και αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που έχουν οι Έλληνες παραγωγοί». Σημείωσε ότι «είναι ένας γνήσιος σύμμαχός μας στην προσπάθεια μας να ενισχύσουμε τις μικρές παραγωγικές μονάδες».

Σε αναφορά του στην ημερίδα, ο κ. Λιβανός τόνισε ότι γίνεται «για να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για τη νέα ΚΑΠ, να ακουστούν οι δίκες σας απόψεις και να “συναποφασίσουμε” και να διαμορφώσουμε μαζί το πλαίσιο που θα επενδύσουμε 22 δισ. ευρώ από τη ΚΑΠ και από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Τους Έλληνες αγρότες για τη συμβολή τους στους δύσκολους καιρούς που περνά η Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ευχαρίστησε ο Ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, σημειώνοντας ότι «η οικονομία πέρασε χαλεπούς καιρούς αλλά χάρη στη δική σας συμβολή δεν υπήρξε επισιτιστική κρίση».

Προσέθεσε ότι η ελληνική γεωργία είναι παραγωγική καθώς καταλαμβάνει το 3% των συνολικών αγροτικών εκτάσεων στη Ευρωπαϊκή Ένωση και η «προστιθέμενη αξία που παράγει είναι 3,5%».

Υπογράμμισε ότι τα αέρια του θερμοκηπίου που παράγει ο ελληνικός αγροτικός τομέας, καθώς και τα λιπάσματα που χρησιμοποιούνται, είναι λιγότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο- κάτι που σύμφωνα με τον κ. Βοϊτσεχόφσκι «δείχνει ότι μπορούμε να είμαστε παραγωγικοί και λιγότεροι επιβλαβείς για το περιβάλλον».

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Ευρωπαίος επίτροπος επισήμανε πως «χρειαζόμαστε συνέργειες όλων των πολιτικών που υπάρχουν για τις αγροτικές περιοχές» για να «αποφύγουμε την εγκατάλειψη».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!