Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Λύση μέσω ΟΟΣΑ για τη διεθνή φορολογία θέλουν ΗΠΑ-Γαλλία
[Euro2day]: Λύση μέσω ΟΟΣΑ για τη διεθνή φορολογία θέλουν ΗΠΑ-Γαλλία

[Euro2day]: Λύση μέσω ΟΟΣΑ για τη διεθνή φορολογία θέλουν ΗΠΑ-Γαλλία

Περίπου 140 χώρες επιδιώκουν την ολοκλήρωση των συνομιλιών μέχρι τα μέσα του 2021 για τον εκσυγχρονισμό των ξεπερασμένων κανόνων σχετικά με το φόρο που μπορούν να επιβάλλουν οι κυβερνήσεις στο διασυνοριακό εμπόριο.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν συνομίλησε χθες, Δευτέρα, με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ τονίζοντας τη σημασία της διμερούς συνεργασίας για την εξεύρεση μιας λύσης αναφορικά με τις επικείμενες συζητήσεις στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για τη διεθνή φορολογία, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ.

Στη διάρκεια της συζήτησης, η Γέλεν έδωσε έμφαση στην υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ, για μία δυναμική οικονομική ανάκαμψη και εξήγησε τα ευρύτερα σχέδια της κυβέρνησης Μπάιντεν για την υποστήριξη των θέσεων εργασίας και των επενδύσεων στις ΗΠΑ, όπως αναφέρθηκε στην ίδια ανακοίνωση.

«Η υπουργός Οικονομικών εξέφρασε επίσης την υποστήριξή της σε μέτρα προώθησης της παγκόσμιας ανάκαμψης μέσω πολύπλευρων μηχανισμών, αλλά και της παροχής υποστήριξης στις χώρες με χαμηλά εισοδήματα», τονίστηκε στην ανακοίνωση.

Περίπου 140 χώρες επιδιώκουν την ολοκλήρωση των συνομιλιών μέχρι τα μέσα του 2021 για τον εκσυγχρονισμό των ξεπερασμένων κανόνων σχετικά με το φόρο που μπορούν να επιβάλλουν οι κυβερνήσεις στο διασυνοριακό εμπόριο, αλλά και για τον καθορισμό ενός παγκόσμιου ελάχιστου ορίου στην επιβολή φόρου για τις εταιρικές κοινοπραξίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!