Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Λιανεμπόριο: Ποιοι κέρδισαν, ποιοι έχασαν στην ξαφνική επανεκκίνηση
[Euro2day]: Λιανεμπόριο: Ποιοι κέρδισαν, ποιοι έχασαν στην ξαφνική επανεκκίνηση

[Euro2day]: Λιανεμπόριο: Ποιοι κέρδισαν, ποιοι έχασαν στην ξαφνική επανεκκίνηση

Αισιόδοξοι με την επανεκκίνηση «επιβίωσης» εμφανίζονται οι μικροί παίκτες. Στενό το «κοστούμι» για τους μεγάλους της αγοράς. Οι «κόφτες», οι χαμηλές πτήσεις του τζίρου, ο ανταγωνισμός με τα supermarket και τα παρατράγουδα με τα shop in shop.

Με εξαίρεση την αισιοδοξία κάποιων εμπόρων, με μικρές κυρίως επιχειρήσεις, που εκτιμούν ότι οι εκπτώσεις και η σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών αργά ή γρήγορα θα φέρουν τζίρο, η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου συνοδεύτηκε χθες από αβεβαιότητες για τα μεγάλα δίκτυα, που δουλεύουν στο “ρελαντί” με τον περιορισμό των 20 ατόμων ανά κατάστημα απέναντι στον ανταγωνισμό των supermarket, που έκοψαν τις κορδέλες στα διαρκή αγαθά και δουλεύουν χωρίς τους ίδιους περιορισμούς.

Αυτά για την αγορά στις “κόκκινες περιοχές” (αυξημένου κινδύνου), διότι στις “πολύ κόκκινες” (πολύ αυξημένου κινδύνου) τα πράγματα ήταν χειρότερα. Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού μέχρι 4.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν αιφνιδιαστικά πριν …ανοίξουν σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη δεν αρκούν, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες. Πολλοί δανείστηκαν για να αγοράσουν εμπορεύματα και διεκδικούν άμεση επανεκκίνηση, με κινητοποιήσεις και νομικά μέσα.

Εκεί που λειτούργησε η αγορά η εμπορική κίνηση χαρακτηρίζεται σε γενικές γραμμές ικανοποιητική. Ωστόσο οι καταναλωτές έσπευσαν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους και αυτό που περιγράφουν παράγοντες της αγοράς ως ελατήριο ζήτησης, μετά από το πολύμηνο lockdown στα εμπορικά καταστήματα, δεν επιβεβαιώνεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!