Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Λιανεμπόριο: Μεγάλες εκπτώσεις στη μάχη για τον χαμένο τζίρο
[Euro2day]: Λιανεμπόριο: Μεγάλες εκπτώσεις στη μάχη για τον χαμένο τζίρο

[Euro2day]: Λιανεμπόριο: Μεγάλες εκπτώσεις στη μάχη για τον χαμένο τζίρο

Ικανοποίηση στην αγορά για το άνοιγμα των καταστημάτων τη Δευτέρα. Προσφορές με στόχο να διατεθεί το στοκ και να μην απαξιωθούν τα εμπορεύματα. Οι κινήσεις των μεγάλων αλυσίδων και τα μηνύματα των εκπροσώπων της αγοράς.

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκε ο εμπορικός κόσμος τις αποφάσεις της κυβέρνησης για επανεκκίνηση , καθώς πήρε κάτι παραπάνω από αυτό που ζητούσε, αφού τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, όπως περίπου τα σούπερ μάρκετ, με τη διαφορά ότι οι καταναλωτές θα έχουν περιορισμένο χρόνο δύο ωρών για να κάνουν τις αγορές τους στο κατάστημα της επιλογής τους. Εξαίρεση αποτελούν οι περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό προφίλ όπου η αγορά θα λειτουργήσει με το υβριδικό μοντέλο click away.

Η κυβέρνηση πήρε μεγαλύτερο ρίσκο από το αναμενόμενο και έπειτα από την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αποφάσισε να επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις, που έχουν την ευκαιρία να “ξεστοκάρουν” εμπορεύματα που προμηθεύτηκαν ενόψει της χειμερινής περιόδου και των γιορτών, τα οποία όμως έμειναν αδιάθετα στις αποθήκες εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown.

Η τρέχουσα περίοδος των εκπτώσεων δημιούργησε επιπλέον πίεση, καθώς πέραν των άλλων αύξησε τον κίνδυνο να απαξιωθούν εμπορεύματα που έχουν πληρωθεί εδώ και ένα εξάμηνο. Εξάλλου, όπως μας μεταφέρουν στελέχη μεγάλων αλυσίδων, οι πιστώσεις ανοίγουν το Μάρτιο για τις παραγγελίες της χειμερινής σειράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!