Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Λιανεμπόριο: Μεγάλες εκπτώσεις για να φύγει στο στοκ
[Euro2day]: Λιανεμπόριο: Μεγάλες εκπτώσεις για να φύγει στο στοκ

[Euro2day]: Λιανεμπόριο: Μεγάλες εκπτώσεις για να φύγει στο στοκ

Προσφορές και εκπτώσεις πάνω από 50% στις ενδιάμεσες εκπτώσεις καθώς ο τζίρος εμφανίζεται μειωμένος κατά 30%. Οι χαμηλές επιδόσεις του Πάσχα, οι προσδοκίες για «χαλάρωση» των μέτρων και το ορόσημο της επανεκκίνησης του τουρισμού.

Κλιμακώνουν οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου την επικοινωνία τους προς το καταναλωτικό κοινό για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις (1-15/5). Είναι μια σεζόν στην οποία μπήκαν “αθόρυβα”, δεδομένης της κακής ψυχολογίας από την πτώση τζίρου στα καταστήματα, που κυμαίνεται στο 30% συγκριτικά με την περίοδο της κανονικότητας, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

Επιχειρούν να αξιοποιήσουν την αυριανή Κυριακή, που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την μικρή “ανάσα” από τη μείωση του ποσοστού εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. (50 τ.μ. ανά άτομο), σύμφωνα με τις χθεσινές εξαγγελίες.

Πολλοί επιχειρηματίες διατηρούν ελπίδες για σταδιακή τόνωση τζίρου και σημάδια ανάκαμψης από τον Ιούνιο, αν και δηλώνουν “με …τεντωμένα νεύρα” όσο η υλοποίηση των υποσχέσεων για “χαλάρωση” των περιορισμών στο μοντέλο λειτουργίας της αγοράς μετατίθεται προς το ορόσημο της επανεκκίνησης του τουρισμού και πιθανόν αργότερα, όταν θα αναπτυχθεί περαιτέρω το τοίχος ανοσίας στην κοινότητα.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι η Zara ανακοίνωσε μειώσεις τιμών 40% σε επιλεγμένα είδη, η H&M προσφέρει εκπτώσεις που ξεπερνούν επιλεκτικά το 50% και πάνω από 30% είναι οι προτάσεις των περισσότερων σημάτων, διεθνών και ελληνικών, όπως η Attrattivo, η ΒSB κ.ά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!