Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Λεμέρ καλεί Μπάιντεν για πόλεμο στον «εμπορικό πόλεμο»…
[Euro2day]: Λεμέρ καλεί Μπάιντεν για πόλεμο στον «εμπορικό πόλεμο»…

[Euro2day]: Λεμέρ καλεί Μπάιντεν για πόλεμο στον «εμπορικό πόλεμο»…

«Οι επιπτώσεις των εμπορικών κυρώσεων στην οικονομία μας είναι πολύ αρνητικές και πολύ επιζήμιες. Έχουμε ήδη την κρίση της πανδημίας», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών. Δεν έχει «αρχικές ενδείξεις» από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ (φωτο) δήλωσε σήμερα ότι η επίλυση του θέματος των εμπορικών κυρώσεων είναι η προτεραιότητά του με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να μην έρθει ένας εμπορικός πόλεμος να προστεθεί στo οικονομικό βάρος της πανδημίας του κορονοϊού.
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έπληξε τη Γαλλία με δασμούς στο κρασί καθώς δεν επετεύχθη επίλυση της 16χρονης διαμάχης με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις επιδοτήσεις αεροσκαφών.

Απείλησε επίσης να επιβάλει δασμούς σε γαλλικά καλλυντικά, τσάντες χειρός και άλλες εισαγωγές με αφορμή τον φόρο ψηφιακών υπηρεσιών του Παρισιού σε μεγάλες εταιρίες του Διαδικτύου.
«Οι επιπτώσεις των εμπορικών κυρώσεων στην οικονομία μας είναι πολύ αρνητικές και πολύ επιζήμιες. Έχουμε ήδη την κρίση της πανδημίας», δήλωσε ο Λεμέρ σε συνέντευξή στη διάσκεψη Reuters Next. «Δεν θα πρέπει να προσθέσουμε άλλες δυσκολίες σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ένας εμπορικός πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ, ούτε προς το συμφέρον της Ευρώπης».
Ο Λεμέρ δήλωσε ότι δεν έχει «αρχικές ενδείξεις» από την κυβέρνηση Μπάιντεν για το πώς θα χειριστεί το θέμα του εμπορίου, αλλά ελπίζει να επισκεφθεί ο ίδιος την Ουάσινγκτον τον Φεβρουάριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!