Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τι λέει η ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων για την απαγόρευση συναθροίσεων
[Euro2day]: Τι λέει η ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων για την απαγόρευση συναθροίσεων

[Euro2day]: Τι λέει η ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων για την απαγόρευση συναθροίσεων

Στις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία, είναι προφανές ότι δοκιμάζονται συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, τονίζουν οι δικηγόροι. Ωστόσο, η απόφαση της αστυνομίας θα πρέπει να είναι επαρκώς αιτιολογημένη ή να αναθεωρηθεί.

Η απόφαση της αστυνομίας για καθολική απαγόρευση συναθροίσεων θα πρέπει να είναι επαρκώς αιτιολογημένη λόγω και των έκτακτων συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία, τονίζει η ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που τοποθετείται μετά το σάλο που προκάλεσε η απόφαση .

Σε διαφορετική περίπτωση, τονίζει η ολομέλεια, θα πρέπει να αναθεωρηθεί ως προς το χρονικό διάστημα της απαγόρευσης, την έκταση της ισχύος της και τον αριθμό των προσώπων που απαγορεύεται να συμμετέχουν σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ολομέλειας έχει ως εξής:

«Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε έκτακτα σήμερα, Κυριακή 15.11.2020, υπό την προεδρία του Προέδρου Δημήτρη Βερβεσού, με τηλεδιάσκεψη, αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

1. Βιώνουμε μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με απροσδιόριστη διάρκεια και ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, την έκταση των οποίων ουδείς μπορεί σήμερα να προβλέψει με ασφάλεια. Στις εξαιρετικές αυτές συνθήκες είναι προφανές ότι δοκιμάζονται συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.

2. Πάγια θέση του δικηγορικού σώματος είναι ότι η προάσπιση της δημόσιας υγείας αποτελεί και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!