Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Λευκορωσία: Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος
[Euro2day]: Λευκορωσία: Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος

[Euro2day]: Λευκορωσία: Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος

«Εγώ η Μαρία Καλέσνικοβα και μέλη του επιτελείου του Βίκτορ Μπαμπαρίκα ανακοινώνουμε σήμερα την ίδρυση του πολιτικού κόμματος «Μαζί».

Η Μαρία Καλέσνικοβα, μια από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, και το επιτελείο του συλληφθέντα πρώην υποψηφίου για την προεδρία Βίκτορ Μπαμπαρίκα ανακοίνωσαν την ίδρυση πολιτικού κόμματος με βίντεο – μήνυμα που ανάρτησαν στο διαδίκτυο. Στο μεταξύ οι οπαδοί της αντιπολίτευσης συνεχίζουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τέταρτη εβδομάδα.

«Εγώ η Μαρία Καλέσνικοβα και μέλη του επιτελείου του Βίκτορ Μπαμπαρίκα ανακοινώνουμε σήμερα την ίδρυση του πολιτικού κόμματος «Μαζί». Η χώρα βρίσκεται σε πολιτική και κοινωνικοοικονομική κρίση και εμείς μαζί ξέρουμε πώς θα βγούμε από την κρίση αυτή…», αναφέρουν τα ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης στο μήνυμά τους.

Ο Μπαμπαρίκα είχε συλληφθεί τον Ιούνιο με την κατηγορία της διάπραξης οικονομικών εγκλημάτων. Για να θέσει υποψηφιότητα είχε συγκεντρώσει 400.000 υπογραφές, αριθμός ρεκόρ για έναν ανεξάρτητο υποψήφιο.

Στο βίντεο –μήνυμα που δόθηκε στην δημοσιότητα χθες το βράδυ και στο οποίο δεν αναφέρεται η ημερομηνία εγγραφής του, ο Μπαμπαρίκα λέει ότι ένας από τους στόχους του κόμματος είναι η συνταγματική μεταρρύθμιση, ενώ η ίδρυση του κόμματος θα διασφαλίσει τη χρηματοδότησή του από διάφορες πηγές και τη δυνατότητα να λειτουργεί σε μόνιμη βάση.

Από την πλευρά της, η πρώην υποψήφια για την προεδρία της Λευκορωσίας και ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια παρότι χαιρέτισε την ίδρυση του νέου κόμματος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην υποψήφιου για την προεδρία Βίκτορ Μπαμπαρίκα για την αναγκαιότητα της συνταγματικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στην δική της σελίδα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, ότι μια τέτοια συζήτηση υποκαθιστά το κύριο θέμα της πολιτικής ατζέντας και αίτημα της αντιπολίτευσης που είναι η παραίτηση του Λουκασένκο από την εξουσία.

«Δεν χρειάζεται να υποκαταστήσουμε την πολιτική ατζέντα με το να περάσουμε στην συζήτηση για την συνταγματική μεταρρύθμιση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!