Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Κροατία επαναφέρει την καραντίνα 14 ημερών για 4 βαλκανικές χώρες
[Euro2day]: Η Κροατία επαναφέρει την καραντίνα 14 ημερών για 4 βαλκανικές χώρες

[Euro2day]: Η Κροατία επαναφέρει την καραντίνα 14 ημερών για 4 βαλκανικές χώρες

Το μέτρο αφορά στους επισκέπτες από Βοσνία, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία και Σερβία, μετά και την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Κροατία θα επιβάλει εκ νέου το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας των 14 ημερών στους επισκέπτες από τη Βοσνία, το Κόσοβο, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία μετά την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού την προηγούμενη εβδομάδα, έγινε σήμερα γνωστό από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Βάσει του μέτρου, που έχει προσωρινό χαρακτήρα και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από αύριο Πέμπτη, οι επισκέπτες, μεταξύ αυτών και όσοι έχουν κροατικά διαβατήρια, που θα φθάνουν στη χώρα από τις τέσσερις βαλκανικές χώρες θα πρέπει να αυτο-απομονώνονται για ένα διάστημα 2 εβδομάδων, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νταβόρ Μποζίνοβιτς.

Οι επιβάτες υπό καθεστώς τράνζιτ δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα, ούτε οι επισκέπτες από τις 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποία η Κροατία άνοιξε τα σύνορά της την 1η Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, οι αρχές της χώρας κατέστησαν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς από αύριο Πέμπτη.

Είκοσι δύο νέα κρούσματα Covid-19 καταγράφηκαν σήμερα στην Κροατία, με αποτέλεσμα το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον σε 2.388, με 119 νέα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον Μποζίνοβιτς, τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα ήταν εισαγόμενα από γειτονικές χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!