Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κροατία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της άμβλωσης
[Euro2day]: Κροατία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της άμβλωσης

[Euro2day]: Κροατία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της άμβλωσης

Οι διαδηλωτές στο Ζάγκρεμπ, από τους οποίους οι περισσότεροι δεν φορούσαν μάσκα, κρατούσαν σημαίες της Κροατίας και φώναζαν πατριωτικά συνθήματα, ενώ τα πανό που είχαν έγραφαν μεταξύ άλλων «Unborn Lives Matter Too»

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της άμβλωσης βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Κροατίας, υπό το βλέμμα των υποστηρικτών του δικαιώματος στην άμβλωση, που ανησυχούν σχετικά με μια ενδεχόμενη αυστηροποίηση της νομοθεσίας.

Οι διαδηλωτές στο Ζάγκρεμπ, από τους οποίους οι περισσότεροι δεν φορούσαν μάσκα, κρατούσαν σημαίες της Κροατίας και φώναζαν πατριωτικά συνθήματα, ενώ τα πανό που είχαν έγραφαν μεταξύ άλλων “Unborn Lives Matter, Too” (η ζωή του αγέννητου παιδιού έχει επίσης σημασία), σε αναφορά στο γνωστό σύνθημα του κινήματος Black Lives Matter.

«Είναι καθήκον μας να υποστηρίξουμε την προστασία κάθε ανθρώπινης ζωής, περιλαμβανομένης εκείνης των αγέννητων παιδιών», δήλωσε ο Λούκα Χούντιντσετς, ένας από τους διοργανωτές της κινητοποίησης.

Αριστερές και φεμινιστικές οργανώσεις εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτή τη διαδήλωση με τα μέλη τους να στέκονται στο πεζοδρόμιο, φορώντας ποδιές, που έμοιαζαν να έχουν κηλίδες από αίμα και κρατώντας κρεμάστρες ρούχων, μια αναφορά στις παράνομες αμβλώσεις.

Η διαδήλωση αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Φέτος, διεξήχθη την παραμονή των τοπικών εκλογών στο Ζάγκρεμπ όπου ένας υποψήφιος, που εκπροσωπεί την αριστερά και τους οικολόγους, εμφανίζεται ως το φαβορί στις δημοσκοπήσεις, μπροστά από έναν συντηρητικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!