Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τι κρύβει το θερμό κλίμα στην ασφαλιστική αγορά
[Euro2day]: Τι κρύβει το θερμό κλίμα στην ασφαλιστική αγορά

[Euro2day]: Τι κρύβει το θερμό κλίμα στην ασφαλιστική αγορά

Πώς επηρεάζουν την εγχώρια αγορά οι εξαγορές και οι προσδοκίες για συνέχιση των deals. Ο «συνωστισμός» στις καλύψεις υγείας, ο ρόλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και οι αντιδράσεις των διαμεσολαβούντων.

Έντονες συζητήσεις έχουν προκαλέσει στον ευρύτερο χώρο των ασφαλιστικών υπηρεσιών οι πρόσφατες εξαγορές και συγχωνεύσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και οι εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς για νέα deals που θα σημειωθούν στον κλάδο.

Μετά την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC και τους «γάμους» Generali-AXA και ΝΝ-MetLife, παράγοντες του κλάδου προσπαθούν να προβλέψουν ποια θα είναι τα επόμενα deals, όχι φυσικά από περιέργεια, αλλά προκειμένου να ρυθμίσουν τη δική τους στάση απέναντι στις εξελίξεις που θα διαμορφωθούν.

Χαρακτηριστικές είναι οι εκτιμήσεις γνωστού παράγοντα της αγοράς:

«Ήδη στις καλύψεις υγείας, ενός από τους πλέον καυτούς ασφαλιστικούς κλάδους, οι ανακατατάξεις είναι τόσο μεγάλες, έτσι ώστε να θεωρείται πολύ δύσκολη υπόθεση μια νέα εξαγορά που να οδηγεί σε περαιτέρω συγκέντρωση της αγοράς. Μετά τα πρόσφατα deals, η NN πήρε το πάνω χέρι στις καλύψεις υγείας, αφήνοντας πίσω την Εθνική, ενώ η Generali σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση. Οι τρεις αυτές εταιρείες ελέγχουν αθροιστικά γύρω στο 75%-80% της εγχώριας αγοράς, οπότε δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιτρέψει μια επόμενη επιθετική κίνηση των παραπάνω εταιρειών προς άλλες που έχουν σημαντική παρουσία στον κλάδο της υγείας, χωρίς τουλάχιστον κάποιες σημαντικές παρεμβάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!