Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κρίσιμες τοπικές εκλογές στο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας – Ανχαλτ
[Euro2day]: Κρίσιμες τοπικές εκλογές στο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας – Ανχαλτ

[Euro2day]: Κρίσιμες τοπικές εκλογές στο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας – Ανχαλτ

Η αναμέτρηση για το Κοινοβούλιο της Σαξονίας – Ανχαλτ αποτελεί το τελευταίο μεγάλο τεστ για τις προθέσεις των Γερμανών έπειτα από ένα παρατεταμένο lockdown και ενόψει των πρώτων εκλογών μετά την «εποχή Μέρκελ».

Οι εκλογές της Κυριακής στο πρώην ανατολικογερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας – Ανχαλτ απειλούν να σπάσουν μια παράδοση δεκαετιών, αλλά και ένα μέχρι τώρα ακλόνητο ταμπού: το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) έχει χάσει μόνο μία φορά εκλογές στο κρατίδιο, ενώ το ακροδεξιό ξενοφοβικό κόμμα της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) βρίσκεται πολύ κοντά στο να κερδίσει για πρώτη φορά σε κρατιδιακές εκλογές. Όλα αυτά, λιγότερο από τέσσερις μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές.

Η αναμέτρηση για το Κοινοβούλιο της Σαξονίας – Ανχαλτ αποτελεί το τελευταίο μεγάλο τεστ για τις προθέσεις των Γερμανών έπειτα από ένα παρατεταμένο lockdown και ενόψει των πρώτων εκλογών μετά την «εποχή Μέρκελ». Η τελευταία δημοσκόπηση, για λογαριασμό του καναλιού ZDF, είναι η πρώτη το τελευταίο διάστημα που δίνει στο CDU καθαρό προβάδισμα με 30% έναντι 23% της ΑfD.

Οι υπόλοιπες δημοσκοπήσεις δίνουν οριακή πρωτιά στους Χριστιανοδημοκράτες – στην τελευταία μάλιστα έρευνα της BILD, η AfD προηγείται με 25%, έναντι 24% του CDU. Στις προηγούμενες εκλογές, το 2016, το CDU συγκέντρωσε 30% και σχημάτισε κυβέρνηση με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Πράσινους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!