Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: KPMG: Πώς η τηλεργασία κρίνει την πορεία του τεχνολογικού κλάδου
[Euro2day]: KPMG: Πώς η τηλεργασία κρίνει την πορεία του τεχνολογικού κλάδου

[Euro2day]: KPMG: Πώς η τηλεργασία κρίνει την πορεία του τεχνολογικού κλάδου

Η μελλοντική επιτυχία του κλάδου της τεχνολογίας θα εξαρτηθεί από την ισορροπία μεταξύ του φυσικού χώρου εργασίας και μιας μεγαλύτερης ευελιξίας, σύμφωνα με έρευνα της KPMG. Οι νέες εστίες ανάδειξης ταλέντων με τεχνικές δεξιότητες και τα νέα μοντέλα εργασίας.

Ραγδαία επιτάχυνση στους νέους τρόπους εργασίας έφερε η πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της KPMG. Όταν πολλά γραφεία και αστικά κέντρα έκλεισαν στις αρχές του 2020, ολόκληρο το ανθρώπινο δυναμικό στράφηκε στην εξ αποστάσεως εργασία, με κάποιους εργαζομένους να εγκαταλείπουν τις μεγάλες πόλεις προς αναζήτηση μεγαλύτερων και πιο οικονομικών χώρων, μεταξύ άλλων. Ωστόσο, τα ηγετικά στελέχη της τεχνολογίας θεωρούν ότι η μελλοντική επιτυχία του κλάδου θα εξαρτηθεί από την ισορροπία μεταξύ του φυσικού χώρου εργασίας και μιας μεγαλύτερης ευελιξίας.

Στην έρευνα «Technology Industry Survey» της KPMG συμμετείχαν περισσότεροι από 800 ηγέτες του κλάδου της τεχνολογίας. Το 39% πιστεύει ότι πόλεις-κόμβοι όπως το Λονδίνο, η Σιγκαπούρη και το Tελ Αβίβ θα συνεχίσουν να παίζουν ζωτικό ρόλο, επιτρέποντας στο ταλαντούχο δυναμικό να συγχρωτίζεται και να συνεργάζεται σε κοινότητες με ισχυρή ψηφιακή υποδομή. Σε ποσοστό μόλις 22% πιστεύουν ότι οι κόμβοι αυτοί δεν είναι πλέον σημαντικοί. Τα ευρήματα μοιάζουν με προηγούμενα της έρευνας «CEO Outlook Pulse Survey» της KPMG του 2021, η οποία αποκάλυψε ότι το 78% των ηγετών στον τεχνολογικό κλάδο δεν έχουν σχέδια να μειώσουν το φυσικό τους αποτύπωμα και μόλις το ένα τέταρτο (26%) αναμένει να προσλάβει στο μέλλον ταλαντούχο δυναμικό που θα εργάζεται κυρίως εξ αποστάσεως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!