Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα παλέψει ενάντια στην απαξίωση και ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ
[Euro2day]: Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα παλέψει ενάντια στην απαξίωση και ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

[Euro2day]: Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα παλέψει ενάντια στην απαξίωση και ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

««Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε τη χρηματοδότηση και τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης με ευθύνη, σχεδιασμό και έλεγχο του κράτους, καθώς και την παραπέρα ανάπτυξή της, σύμφωνα με τις δυνατότητές της, που είναι πραγματικά μεγάλες», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία σε συγκέντρωση για τη ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ «που έχει δεσμούς αίματος με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ», θα παλέψει ανυποχώρητα «με όλους τους τρόπους, με όλα τα μέσα, ενάντια στην απαξίωση, στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης».

«Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε τη χρηματοδότηση και τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης με ευθύνη, σχεδιασμό και έλεγχο του κράτους, καθώς και την παραπέρα ανάπτυξή της, σύμφωνα με τις δυνατότητές της, που είναι πραγματικά μεγάλες. Η κατασκευή για παράδειγμα μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της, όλων των θέσεων εργασίας, τη διασφάλιση των κεκτημένων των εργαζομένων μέσα από την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, με ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας στην εργασία και φυσικά την κατάργηση του ‘σκλαβοπάζαρου’ των εργολαβιών» τόνισε.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στη βάση της πάγιας θέσης του, για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, η οποία «προέβλεπε τα αυτονόητα για τη σωτηρία της επιχείρησης:

* Κατάργηση της εξουσίας του ειδικού εκκαθαριστή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!