Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κουρμούσης: Θα επιδοτηθούν οι δόσεις 120.000 επιχειρηματικών δανείων
[Euro2day]: Κουρμούσης: Θα επιδοτηθούν οι δόσεις 120.000 επιχειρηματικών δανείων

[Euro2day]: Κουρμούσης: Θα επιδοτηθούν οι δόσεις 120.000 επιχειρηματικών δανείων

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, με ενισχύσεις 300 εκατ. ευρώ, θα χορηγούνται ποσά που θα αγγίζουν ακόμη και τα 50.000 ευρώ τον μήνα για διάστημα 8 μηνών, προκειμένου να καλυφθούν αντίστοιχου ύψους δόσεις δανείων, τόνισε ο γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης στο Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π.
Το οικονομικό πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, όπου συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, και ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτης Κουρμούσης.

Παίρνοντας τον λόγο, ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, αναφέρθηκε στα στοχευμένα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων μέσα από ένα ευρύ πλαίσιο δράσεων όπως, μεταξύ άλλων, οι κύκλοι των επιστρεπτέων προκαταβολών, η επιδότηση των παγίων δαπανών, η απαλλαγή από τα ενοίκια και η αναστολή φόρων, σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι οι μειώσεις φόρων να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα.

Ο κ. Α. Βεσυρόπουλος τόνισε ότι παρατείνεται μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου η καταβολή βεβαιωμένων φόρων που πρέπει να πληρωθούν στο τέλος Απριλίου. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι θα κατατεθούν, εκτός απροόπτου, σήμερα, τροπολογίες έτσι ώστε να μην ισχύσουν τα τεκμήρια διαβίωσης, αλλά και η υποχρεωτική πραγματοποίηση ηλεκτρονικών δαπανών στο 30% των ετήσιων εισοδημάτων για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία υπό όρους και προϋποθέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!