Τρίτη, 13 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Κουρεμένα» ενοίκια: Ποιοι παίρνουν διπλό μηνιάτικο σε 15 μέρες
[Euro2day]: «Κουρεμένα» ενοίκια: Ποιοι παίρνουν διπλό μηνιάτικο σε 15 μέρες

[Euro2day]: «Κουρεμένα» ενοίκια: Ποιοι παίρνουν διπλό μηνιάτικο σε 15 μέρες

Το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ σχεδιάζουν τρόπους ώστε η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης να είναι απλουστευμένη. Οι πληρωμές προβλέπεται να γίνουν με βάση τα στοιχεία από τις δηλώσεις του Φεβρουαρίου.

Μέχρι τις 15 Απριλίου σχεδιάζεται να έχουν πληρωθεί από το δημόσιο, ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν εισέπραξαν από τους ενοικιαστές τους τα μηνιαία μισθώματα Φεβρουαρίου και Μαρτίου, καθώς οι τελευταίοι δικαιούνταν μηδενικά (ή μειωμένα) ενοίκια λόγω πανδημίας.

Το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ σχεδιάζουν η διαδικασία καταβολής αποζημίωσης να είναι απλουστευμένη, χωρίς την υποβολή νέας αίτησης πέραν αυτής που θα πρέπει να υποβληθεί έως την ερχόμενη Τετάρτη 31 Μαρτίου για τα μισθώματα του Φεβρουαρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούραςπροανήγγειλε (στην Καθημερινή της Κυριακής) «υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, την καταβολή διπλής αποζημίωσης στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου του Απριλίου, τόσο για τον Φεβρουάριο όσο και για τον Μάρτιο, χωρίς δήλωση για τον τελευταίο μήνα».

Οι πληρωμές σχεδιάζεται να γίνουν με βάση τα στοιχεία των δηλώσεων Φεβρουαρίου δεδομένου ότι στο μεσοδιάστημα δεν έχουν υπάρξει αλλαγές στις επιχειρήσεις οι οποίες παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή και δικαιούνται πλήρη απαλλαγή καταβολής ενοικίου ενώ δεν αποκλείονται πρόσθετες ενέργειες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και όσους δικαιούνται «κούρεμα» ενοικίων 40% για κύρια κατοικία ( λόγω αναστολής σύμβασης εργασίας) και φοιτητική στέγη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!