Σάββατο, 17 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Κούρεμα» στην ανάπτυξη από το Γραφείο Προϋπολογισμού
[Euro2day]: «Κούρεμα» στην ανάπτυξη από το Γραφείο Προϋπολογισμού

[Euro2day]: «Κούρεμα» στην ανάπτυξη από το Γραφείο Προϋπολογισμού

Στο 2,7% ο πήχης για την ελληνική οικονομία το 2021 από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Βλέπει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα έως 5 δισ. ευρώ. Ανάγκη ευρωπαϊκής λύσης στα χρέη της πανδημίας.

Στο 2,7% προσγειώνει την εκτίμηση για το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2021 το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, περιλαμβάνοντας στους πιο σημαντικούς παράγοντες κινδύνου, το ενδεχόμενο διατήρησης περιοριστικών μέτρων όλο το πρώτο εξάμηνο σε συνδυασμό με τις «αρρυθμίες» στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εμβολιασμών.

Στην νεότερη έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, δεν αποκλείεται «κούρεμα» χρεών της πανδημίας για τον ιδιωτικό τομέα με τη μορφή ευρωπαϊκής λύσης η οποία θα συνίσταται σε «επιπρόσθετες παρεμβάσεις και ειδικές ρυθμίσεις αποπληρωμής που ουσιαστικά θα ισοδυναμούν με ανάληψη μέρους του ιδιωτικού χρέους από τον δημόσιο τομέα», επισημαίνονται οι «αντοχές» στο μέτωπο της ανεργίας ως απόρροια των μέτρων στήριξης αλλά και της μείωσης του εργατικού δυναμικού , καταγράφεται η δημοσιονομική επιδείνωση 20,4 δισ. ευρώ μεταξύ 2019 και 2021 αλλά και η ισχυρή πιστοληπτική ικανότητα του ελληνικού δημοσίου η οποία αντικατοπτρίστηκε στην πρόσφατη έκδοση 30ετούς ομολόγου.

Στην έκθεση τετάρτου τριμήνου γίνεται και μια ενδιαφέρουσα ανάλυση αναφορικά με τις επιπτώσεις ενδεχόμενων πρόσθετων δημοσιονομικών παρεμβάσεων είτε στην κατεύθυνση στήριξης της δημόσιας κατανάλωσης είτε των μεταβιβάσεων. Το ΓΠΚΒ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στην περίπτωση στήριξης της δημόσιας κατανάλωσης οι θετικές επιπτώσεις στο ρυθμό ανάπτυξης είναι πολλαπλάσιες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!