Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κώστας Καραμανλής: Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει τα στρατηγικά της πλεονεκτήματα
[Euro2day]: Κώστας Καραμανλής: Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει τα στρατηγικά της πλεονεκτήματα

[Euro2day]: Κώστας Καραμανλής: Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει τα στρατηγικά της πλεονεκτήματα

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά μεθοδικά στην υλοποίηση ενός πλάνου έργων, συνολικού ύψους 13 δισ. ευρώ, όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις.

Τον ρόλο του χώρου των υποδομών και κατασκευών στην επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών για την παρουσίαση σχετικής μελέτης.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η μελέτη του ΙΟΒΕ, ανάμεσα σε πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα, εντοπίζει ότι διαχρονικά η χώρα μας χαρακτηρίζεται από έλλειψη ενιαίου εθνικού στρατηγικού σχεδίου για τις υποδομές. «Κι αυτό ακριβώς είναι ένα κρίσιμο σημείο το οποίο και εμείς από όταν ήμασταν αντιπολίτευση το είχαμε εντοπίσει, και ως κυβέρνηση προσπαθήσαμε να το διορθώσουμε», τόνισε και υπογράμμισε: «Τα έργα που περιλαμβάνονται στο πλάνο μας, είναι ενταγμένα σε ένα ενιαίο σχέδιο. Ό,τι δηλαδή έλειψε σε αρκετές περιπτώσεις από την Ελλάδα».

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα για να πρωταγωνιστήσει, επενδύοντας στους τομείς στους οποίους η στρατηγική της θέση δημιουργεί σπουδαίες προοπτικές, όπως είναι τα logistics και οι συνδυασμένες μεταφορές.

Τόνισε ότι αυτά είναι τα έργα που ο πολιτικός και τεχνικός κόσμος πρέπει να συμφωνήσουν ότι πρέπει να βάλουν μπρος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!