Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κορωνοϊός: Σκληρό και ολικό lockdown από Τρίτη στην Αυστρία
[Euro2day]: Κορωνοϊός: Σκληρό και ολικό lockdown από Τρίτη στην Αυστρία

[Euro2day]: Κορωνοϊός: Σκληρό και ολικό lockdown από Τρίτη στην Αυστρία

Περιορισμοί εξόδου όλο το 24ωρο, κλείσιμο καταστημάτων και σχολείων. Δεν υποχωρούν οι αριθμοί, το «λουκέτο» είναι το πιο αξιόπιστο μέσο που θα λειτουργήσει, τόνισε ο Καγκελάριος. Εκκληση για να «σωθούν» τα Χριστούγεννα.

Λόγω του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού νέων λοιμώξεων, αυστηρότερους περιορισμούς, που οδηγούν από το “μερικό lockdown” –το οποίο ισχύει ήδη στην Αυστρία από την 3η Νοεμβρίου– σε ένα “ολικό lockdown”, το οποίο θα ισχύσει από τα μεσάνυκτα της ερχόμενης Δευτέρας προς Τρίτη, 17 Νοεμβρίου και μέχρι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε αργά το απόγευμα στη Βιέννη, ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος ΣεμπάστιανΚουρτς.

Το νέο lockdown, που θυμίζει εκείνο της περασμένης άνοιξης, προβλέπει σε γενικές γραμμές, επέκταση σε όλο το εικοσιτετράωρο των περιορισμών εξόδου –που έως τώρα ίσχυαν από τις 20.00 μέχρι τις 6.00– και το κλείσιμο των καταστημάτων, από το οποίο εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, καταστήματα καλλυντικών, περίπτερα, τράπεζες και ταχυδρομεία, ενώ κλείνουν επίσης τα σχολεία.

Επειδή οι αριθμοί δεν υποχωρούν με το ισχύον “μερικό lockdown” , καθίσταται αναγκαία μία σκλήρυνση των μέτρων, ανέφερε ο καγκελάριος, σημειώνοντας ότι οι αρχές δεν μπορούσαν να εντοπίσουν την προέλευση του 77% των νέων λοιμώξεων, και για τον λόγο αυτό το δεύτερο lockdown είναι “το αξιόπιστο μέσο που θα λειτουργήσει”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!