Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κορωνοϊός: Μετάλλαξη Δέλτα τα μισά νέα κρούσματα στην Ελλάδα!
[Euro2day]: Κορωνοϊός: Μετάλλαξη Δέλτα τα μισά νέα κρούσματα στην Ελλάδα!

[Euro2day]: Κορωνοϊός: Μετάλλαξη Δέλτα τα μισά νέα κρούσματα στην Ελλάδα!

«Το στέλεχος Δ αντιστοιχεί περίπου στο 50% των καινούργιων κρουσμάτων που ταυτοποιούνται στη χώρα μας», τονίζει ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΙΒΕΑΑ Δημήτρης Θάνου.

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.

«Το στέλεχος Δ αντιστοιχεί περίπου στο 50% των καινούργιων κρουσμάτων που ταυτοποιούνται στη χώρα μας», σημείωσε ο Δημήτρης Θάνου, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).

Παράλληλα υπογράμμισε πως «χθες το βράδυ, ο Ε.Ο.Δ.Υ. ανακοίνωσε τα καινούργια κρούσματα, τα οποία στο σύνολο από την αρχή της πανδημίας είναι περίπου 450.000. Έχουμε εδώ γύρω στις 13.000 θανάτους, λίγο λιγότερους. Έχουμε 411.000 ανθρώπους οι οποίοι έχουν μολυνθεί και έχουν επανέλθει και σήμερα υπάρχουν περίπου 21.500 κρούσματα».

Συνέχισε λέγοντας, «όλη η πανδημία πλέον μπορεί να χωριστεί σε 4 κύματα. Το πρώτο κύμα ήταν με ελάχιστα τα κρούσματα. Στο δεύτερο κύμα, είχαμε μία δραματική αύξηση, η οποία έγινε τον χειμώνα του 2020 και βεβαίως από το 2021 ξεκίνησε το τρίτο κύμα, το οποίο ήταν αρκετά έντονο και το οποίο ξεκίνησε και ουσιαστικά ολοκληρώθηκε πριν από δύο εβδομάδες. Σε αυτό το τρίτο κύμα επικράτησαν 2 στελέχη, το στέλεχος Α, το οποίο είναι η βρετανική μετάλλαξη όπως λέμε και το στέλεχος 1-1-3-18, το οποίο ανακαλύψαμε εδώ στο κέντρο της Αθήνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!