Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κορωνοϊός: Χάος στη Δανία για την ευθανασία 17 εκατομμυρίων μινκ
[Euro2day]: Κορωνοϊός: Χάος στη Δανία για την ευθανασία 17 εκατομμυρίων μινκ

[Euro2day]: Κορωνοϊός: Χάος στη Δανία για την ευθανασία 17 εκατομμυρίων μινκ

Η κυβέρνηση της Δανίας δεν έχει την απαιτούμενη στήριξη για να περάσει την επείγουσα νομοθεσία για τη θανάτωση ολόκληρου του πληθυσμού των μινκ της χώρας -τόσο των άρρωστων όσο και των υγιών ζώων.

Σε πολιτική κρίση κινδυνεύει να εξελιχθεί το σχέδιο της Δανίας να προχωρήσει στην ευθανασία ολόκληρου του πληθυσμού μινκ της χώρας, προκειμένου να σταματήσει την εξάπλωση μιας μεταλλαγμένης μορφής του κορωνοϊού, καθώς, όπως αποκαλύφθηκε, η κυβέρνηση δεν διαθέτει νομική βάση για να δώσει τέτοια εντολή.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση μειοψηφίας της Κοπεγχάγης σχεδιάζει να φέρει επείγοντα νόμο σήμερα για τη θανάτωση έως και 17 εκατ. μινκ, περιλαμβανομένων αυτών που είναι υγιή. Αλλά δεν έχει την κοινοβουλευτική στήριξη για να περάσει το μέτρο, καθώς η κεντροδεξιά επιτροπή της χώρας δήλωσε πως δεν θα ψηφίσει υπέρ του νόμου.

Η πρωθυπουργός Mette Frederiksen ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη πως μεταλλαγμένη μορφή του κορωνοϊού είχε μεταδοθεί από μινκ σε 12 ανθρώπους στη Δανία και πως θα μπορούσε να απειλήσει την αποτελεσματικότητα ενός μελλοντικού εμβολίου κατά της Covid-19. Όμως ορισμένοι διεθνείς επιστήμονες αμφισβητούν τον ισχυρισμό αυτό και, καθώς έχει ήδη γίνει ευθανασία σε περισσότερα από 2 εκατ. μινκ, οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης και οι εκτροφείς μινκ κρούουν τώρα τον κώδωνα του κινδύνου για την ίδια τη δημοκρατία της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!