Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ο κορωνοϊός ανοίγει την ψαλίδα των ανισοτήτων στην Ιταλία
[Euro2day]: Ο κορωνοϊός ανοίγει την ψαλίδα των ανισοτήτων στην Ιταλία

[Euro2day]: Ο κορωνοϊός ανοίγει την ψαλίδα των ανισοτήτων στην Ιταλία

Το 12% των επιχειρήσεων σκέφτεται να μειώσει προσωπικό, κυρίως νέους και γυναίκες, σύμφωνα με την ιταλική «ΕΛΣΤΑΤ». Η διδασκαλία εξ αποστάσεως δημιουργεί προβλήματα στις φτωχότερες οικογένειες. Μια έρευνα που θα είχε ενδιαφέρον να γίνει και στην Ελλάδα.

Ο κορωνοϊός κινδυνεύει να αυξήσει τις κοινωνικές και οικονομικές διαφορές στην Ιταλία, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (Istat), η οποία αποτυπώνει σε έρευνά της την κοινωνική και οικονομική κατάσταση στη χώρα μετά την πανδημία.

«Ο κορωνοϊός κινδυνεύει να διευρύνει τις κοινωνικές διαφορές σε μια κλίμακα στην οποία είναι πιο εύκολο κανείς να ακολουθήσει καθοδική παρά ανοδική πορεία», υπογραμμίζει στην ετήσια έκθεσή της η Istat. Για παράδειγμα, το 26% των Ιταλών που γεννήθηκαν από το 1972 μέχρι το 1986 κινδυνεύει να βρεθεί σε δυσκολότερη οικονομική και επαγγελματική κατάσταση από τους γονείς του.

Το 12% των ιταλικών επιχειρήσεων, παράλληλα, σκέφτεται να μειώσει το προσωπικό της, αρχίζοντας από τους νέους και τις γυναίκες.

Η δε διδασκαλία εξ αποστάσεως των τελευταίων μηνών δημιουργεί προβλήματα στις φτωχότερες οικογένειες της χώρας, οι οποίες ζουν στις νότιες περιφέρειές της. Σύμφωνα με την Istat, μπορεί να σημειωθεί και περαιτέρω μείωση των γεννήσεων, παρά το ότι το 46% των Ιταλών απάντησε ότι η ιδανική του οικογένεια είναι εκείνη με δύο παιδιά.

«Υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση ρευστότητας, αν και η χώρα προσπαθεί να αντιδράσει», αναφέρεται στην έκθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!