Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κορυφαίοι επιστήμονες: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται 3η δόση εμβολίου
[Euro2day]: Κορυφαίοι επιστήμονες: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται 3η δόση εμβολίου

[Euro2day]: Κορυφαίοι επιστήμονες: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται 3η δόση εμβολίου

Θύελλα στην επιστημονική κοινότητα και πτώση στις μετοχές Pfizer και Moderna από έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Lancet και αμφισβητεί τη στρατηγική της τρίτης δόσης. Οι επιστήμονες λένε ότι μπορεί να υπάρχουν παρενέργειες αν γίνουν πολύ νωρίς.

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δουλεύουν τόσο καλά που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται ακόμα ενισχυτική δόση, υποστηρίζει ομάδα πολύ γνωστών επιστημόνων ανοίγοντας μια συζήτηση για το κατά πόσο τις χρειαζόμαστε.

Οι κυβερνήσεις καλύτερο είναι να εστιάσουν στην ανοσοποίηση όσων δεν έχουν εμβολιαστεί και να περιμένουν για περισσότερα στοιχεία ως προς το ποια από τα εμβόλια θα είναι πιο αποτελεσματικά στις ενισχυτικές δόσεις και σε ποια δοσολογία, υποστηρίζουν οι συγγραφείς έρευνας που δημοσιεύστηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet και στους οποίους περιλαμβάνονται δυο διακεκριμένοι Αμερικανοί της Food and Drug Administration. Στηρίζουν τη θέση τους σε μια σειρά μελετών που έγιναν σε πραγματικές συνθήκες καθώς και στοιχεία από κλινικές δοκιμές.

«Καμία μελέτη δεν έχει προσφέρει αξιόπιστα στοιχεία διατηρήσιμης μείωσης της προστασίας κατά της σοβαρής νόσησης», λένε οι συγγραφείς. Μπορεί να υπάρχουν επιπρόσθετοι κίνδυνοι επιπλοκών αν οι τονωτικές ενέσεις υιοθετηθούν πολύ νωρίς ή πολύ ευρέως.

Όπως σημειώνει το Bloomberg οι περισσότερες χώρες με άφθονα εμβόλια συζητούν το αν θα δώσουν ενισχυτικές δόσεις για να ενισχυθεί η ανοσία.

Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση ομοφωνία για το θέμα. Ακόμα και μια μικρή μείωση της αποτελεσματικότητας κατά της Covid μπορεί να πιέσει το σύστημα υγείας και έτσι δεν υπάρχει το «ένα μέγεθος ταιριάζει σε όλους», όπως εξηγεί ο Azra Ghani, καθηγητής επιδημιολογίας στο Imperial College του Λονδίνου που δεν συμμετείχε στην έρευνα.

Οι μετοχές εταιρειών που κατασκευάζουν εμβόλια έπεσε μόλις δημοσιεύτηκε η μελέτη, με την Pfizer να χάνει 2,5% και την Μoderna 7,7%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!