Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Κομισιόν βάζει τίτλους τέλους στα προγράμματα στήριξης
[Euro2day]: Η Κομισιόν βάζει τίτλους τέλους στα προγράμματα στήριξης

[Euro2day]: Η Κομισιόν βάζει τίτλους τέλους στα προγράμματα στήριξης

Η αρμόδια επίτροπος για τον ανταγωνισμό και την κρατική βοήθεια ζητά από τις κυβερνήσεις να στηρίξουν «μια προοδευτική κατάργηση των μέτρων στήριξης λόγω της κρίσης». Ορόσημο η 30η Ιουνίου.

Η Κομισιόν θέλει να προχωρήσει το 2022 σε σταδιακή κατάργηση των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων από τις επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας.

Η αρμόδια επίτροπος για τον ανταγωνισμό και την κρατική βοήθεια ζητά από τις κυβερνήσεις να στηρίξουν «μια προοδευτική κατάργηση των μέτρων στήριξης λόγω της κρίσης», η οποία θα οδηγήσει στις 30 Ιουνίου στον τερματισμό πολλών από τα προγράμματα που είναι σε ισχύ.

«Βλέπουμε επί τέλους φως στην άκρη του τούνελ, με την οικονομία της Ευρώπης να ανακάμπτει δυναμικά», σημείωσε σε email, μεταδίδει το Bloomberg.

Η σταδιακή κατάργηση θα συνοδεύεται από μέτρα για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων στη φάση της ανάκαμψης ώστε να αυτές να αντικαταστήσουν την κρατική χρηματοδότηση, σημειώνει.

Η Επίτροπος προτείνει να παραμείνουν κάποια μέτρα στήριξης για μακρύτερο χρονικό ορίζοντα, όπως η στήριξη φερεγγυότητας, που μπορεί να προσελκύσει ιδιωτική χρηματοδότηση για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες συνήθως στηρίζονται στην τραπεζική χρηματοδότηση αλλά αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα χρεών.

Οι κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν παρατηρήσεις επί των προτάσεων και να απαιτήσουν μικροαλλαγές, πριν αυτές καθιστούν οριστικές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!