Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κομισιόν: Πρωταθλήτρια ύφεσης η Ελλάδα με 9,7%
[Euro2day]: Κομισιόν: Πρωταθλήτρια ύφεσης η Ελλάδα με 9,7%

[Euro2day]: Κομισιόν: Πρωταθλήτρια ύφεσης η Ελλάδα με 9,7%

Πολύ χειρότερο και από το «κακό» σενάριο του υπ. Οικονομικών αυτό που περιλαμβάνουν οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν. Στο 6,9% υπολογίζει τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης. Ελλειμμα στο 6,25% και εκτόξευση χρέους στο 196% του ΑΕΠ. Ανάκαμψη 7,9% το 2021.

Η Ελλάδα θα είναι η χώρα που θα χτυπηθεί περισσότερο από την πανδημία εκτιμά η Κομισιόν στις Εαρινές Προβλέψεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Βρυξελλών, η χώρα μας θα αντιμετωπίσει ύφεση 9,7%, που είναι το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των κρατών μελών: πάνω από την Ιταλία (9,5%), αλλά και την Ισπανία (9,4%).

Υπερβαίνει δε και το αρνητικό σενάριο του υπουργείου Οικονομικών (7,9%) που κατέθεσε πρόσφατα η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες. Πόσο μάλλον το βασικό σενάριο του ΥΠΟΙΚ που μιλά για ύφεση 4,7%…

Σύμφωνα με την έκθεση η οικονομία της Ελλάδας αναμένεται να δεχθεί σοβαρό πλήγμα το 2020 από την πανδημία του κορωνοϊού και τα αντίμετρα που ελήφθησαν για να περιοριστεί η εξάπλωσή του, γράφει στις εαρινές της προβλέψεις τη Κομισιόν. Όπως τονίζει, η επίπτωση της κρίσης αναμένεται να είναι μεγάλη λόγω της σημασίας του τομέα φιλοξενίας στην Ελλάδα και του υψηλού μεριδίου των μικρών επιχειρήσεων, που είναι ιδιαίτερα ευάλωτες. Παρά την ταχεία πολιτική αντίδραση, η ισχυρή συρρίκνωση της παραγωγής προβλέπεται πως θα έχει επιπτώσεις στην απασχόληση, γράφει η Κομισιόν, συμπληρώνοντας ωστόσο πως την κρίση αναμένεται να ακολουθήσει ανάκαμψη το 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!