Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κομισιόν: Ενεση 2 δισ. ευρώ για τον πολιτιστικό τομέα
[Euro2day]: Κομισιόν: Ενεση 2 δισ. ευρώ για τον πολιτιστικό τομέα

[Euro2day]: Κομισιόν: Ενεση 2 δισ. ευρώ για τον πολιτιστικό τομέα

Τι περιλαμβάνουν οι πέντε δράσεις που καλύπτονται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη», για τη στήριξη της ανάκαμψης, της ανθεκτικότητας και της πολυμορφίας του πολιτιστικού-δημιουργικού ιστού. Η τέχνη αποτελεί παράθυρο στον κόσμο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε νέες δράσεις για τη στήριξη του πολιτιστικού και του δημιουργικού τομέα εντός και εκτός Ευρώπης, μετά την έγκριση του προγράμματος εργασίας για το πρώτο έτος του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη 2021-2027».

Το 2021 το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» θα διαθέσει έναν άνευ προηγουμένου προϋπολογισμό ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει επαγγελματίες και καλλιτέχνες από όλους τους πολιτιστικούς τομείς να αναπτύξουν διακλαδική και διασυνοριακή συνεργασία, ώστε να βρουν περισσότερες ευκαιρίες και να προσεγγίσουν νέο κοινό.

Η σημερινή έγκριση του προγράμματος εργασίας θέτει τα θεμέλια για τις πρώτες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του νέου προγράμματος. Οι προσκλήσεις αυτές θα είναι ανοικτές σε όλους τους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στους σχετικούς πολιτιστικούς και δημιουργικούς τομείς. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, ύψους 2,4 δισ. ευρώ για διάστημα επτά ετών, αυξήθηκε κατά 63 % σε σύγκριση με τον προηγούμενο προϋπολογισμό.

Στόχος του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» είναι επίσης να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των πολιτιστικών τομέων, στηρίζοντας παράλληλα τις προσπάθειές τους να γίνουν πιο πράσινοι, πιο ψηφιακοί και πιο συμπεριληπτικοί. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της ανάκαμψης του πολιτιστικού και του δημιουργικού τομέα υπό το πρίσμα της πανδημίας COVID-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!