Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κομισιόν: Ανάκαμψη 4,1% του ΑΕΠ με έλλειμμα στο 10% το 2021
[Euro2day]: Κομισιόν: Ανάκαμψη 4,1% του ΑΕΠ με έλλειμμα στο 10% το 2021

[Euro2day]: Κομισιόν: Ανάκαμψη 4,1% του ΑΕΠ με έλλειμμα στο 10% το 2021

Το 2022 αναμένει ισχυρό ριμπάουντ της οικονομίας η Κομισιόν αντιστρέφοντας τις προβλέψεις του Νοεμβρίου. Όπλο το Ταμείο Ανάκαμψης. Νέα προειδοποίηση για κρατικές εγγυήσεις και ΕΤΑΔ. Χρέος στο 209% του ΑΕΠ φέτος.

Προσδοκίες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας καταγράφονται στις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν για τη χώρα μας. Οι τελευταίες εκτιμήσεις μιλούν για αύξηση του ΑΕΠ κατά 4,1% φέτος και επιτάχυνση στο 6% για το 2022. Ουσιαστικά γίνεται μια «αντιστροφή» έναντι των εκτιμήσεων που είχε διατυπώσει το Νοέμβριο, οπότε περίμενε ότι η ανάπτυξη φέτος θα είναι 5% και θα περιοριστεί στο 3,5% το 2022.

Όπως επισημαίνει η Κομισιόν, η πανδημία της Covid-19 και τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της προκειμένου να σωθούν ζωές μετά το ξέσπασμά της, ώθησαν την οικονομία της Ελλάδας σε βαθιά ύφεση το 2020. Ο τουρισμός και γενικότερα ο τομέας των υπηρεσιών δέχθηκαν ιδιαίτερο πλήγμα. Ωστόσο, τα έγκαιρα μέτρα πολιτικής που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση κατάφεραν να βάλουν «μαξιλάρι» στην πτώση, στηρίζοντας την απασχόληση και τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, όπως αναφέρει στις εαρινές της προβλέψεις η Κομισιόν. Η διευκολυντική δημοσιονομική πολιτική, σε συνδυασμό με την ισχυρή τόνωση του Ταμείου Ανάκαμψης, αναμένεται να βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας στη συνέχεια, σημειώνει.

Σημαντική συρρίκνωση το 2020

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η Κομισιόν στις εαρινές προβλέψεις της, η οικονομία της Ελλάδας συρρικνώθηκε κατά 8,2% το 2020 λόγω της επίπτωσης της πανδημίας Covid-19 και των μέτρων περιορισμού της πανδημίας που ελήφθησαν σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι μολύνσεις, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του δεύτερου και του τέταρτου τριμήνου του περασμένου έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!