Κυριακή, 16 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κομισιόν: Ανάγκη για 3 εκατ. σημεία φόρτισης μέχρι το 2030
[Euro2day]: Κομισιόν: Ανάγκη για 3 εκατ. σημεία φόρτισης μέχρι το 2030

[Euro2day]: Κομισιόν: Ανάγκη για 3 εκατ. σημεία φόρτισης μέχρι το 2030

Επενδύσεις ελληνικών εταιρειών στην ηλεκτροκίνηση. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προγραμματίζουν τα επόμενα χρόνια να αυξήσουν κατακόρυφα την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πόσο σύντομα η τιμή τους θα στοιχίζει όσο και ένα συμβατικό όχημα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιδιώξει να έχει τουλάχιστον 30 εκατομμύρια οχήματα μηδενικών εκπομπών στους δρόμους της έως το 2030, στην προσπάθεια που κάνει να περιθωριοποιήσει τα ορυκτά καύσιμα και να μειώσει τους ρύπους.

Ήδη στην Ευρώπη κυκλοφορούν 1,8 εκατομμύρια ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα, με ιδιαίτερα ανοδική τάση πωλήσεων τα τελευταία δύο χρόνια. Όλα αυτά την στιγμή που κάποιες χώρες της Ευρώπης έχουν ορίσει ημερομηνίες λήξης για την πώληση καινούργιων αυτοκινήτων που κινούνται με ορυκτά καύσιμα.

Η αύξηση των πωλήσεων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανάβει την σπίθα της ελπίδας, παρά την μειωμένη ζήτηση για αγορά καινούργιων αυτοκινήτων τους τελευταίους μήνες, λόγω πανδημίας. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, από την άλλη, προειδοποιούν ότι η έλλειψη υποδομής θα μπορούσε να εμποδίσει τις μελλοντικές πωλήσεις αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων. Έγγραφο της ΕΕ εκτιμά ότι η Ευρώπη θα χρειαστεί 3 εκατομμύρια δημόσια σημεία φόρτισης και 1.000 σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου έως το 2030, όταν σήμερα έχει περίπου 200.000 σημεία φόρτισης. Για να υλοποιηθεί το παραπάνω πλάνο χρειάζεται καλή οργάνωση, έξυπνη στρατηγική και μεγάλα ποσά επένδυσης.

Το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη γίνεται όλο και πιο ανησυχητικό, με αποτέλεσμα οι κυβερνήσεις των περισσότερων χωρών να αναγκάζονται να παίρνουν μέτρα για τη μείωση των ρύπων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!