Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κλείνει η πόρτα για αναστολές συμβάσεων, στροφή στο Συν-Εργασία
[Euro2day]: Κλείνει η πόρτα για αναστολές συμβάσεων, στροφή στο Συν-Εργασία

[Euro2day]: Κλείνει η πόρτα για αναστολές συμβάσεων, στροφή στο Συν-Εργασία

Τι αλλάζει από τον Ιούλιο στα δύο προγράμματα που στήριξαν επιχειρήσεις κι εργαζόμενους κατά την πανδημία. Πώς μειώθηκαν τον Ιούνιο οι δικαιούχοι των 534 ευρώ. Περαιτέρω μείωση τον Ιούλιο «φωτογραφίζει» νέα υπουργική απόφαση. Όλες οι αλλαγές στο Συν-Εργασία. Ποιους κλάδους στηρίζει.

Λίγο πριν το τέλος των αναστολών συμβάσεων και των ειδικών αποζημιώσεων των 534 ευρώ, φαίνεται πως βρίσκεται η ελληνική οικονομία, καθώς για τον Ιούλιο, δυνατότητα να κάνουν χρήση του εργαλείου που στήριξε σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων και ένα σημαντικό ποσοστό των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει ένας πολύ περιορισμένος αριθμός ΚΑΔ.

Βέβαια, εντός της διαδικασίας παραμένουν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα. Σύμφωνα δε, με το υπουργείο Εργασίας, ειδικά για τις εποχικές επιχειρήσεις, παρέχεται το δικαίωμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα των 100.000 θέσεων εργασίας, πραγματοποιώντας προσλήψεις για διάστημα 1-6 μήνες, πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Παράλληλα, με αλλαγές θα ισχύει έως και τον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα Συν-Εργασία, που φαίνεται πως θα είναι το εργαλείο που θα επιχειρήσει να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση, με στόχο την στήριξη των επιχειρήσεων κατά την παρούσα φάση.

Μείωση των αναστολών

Όπως φάνηκε πάντως, και με τα στοιχεία πληρωμών για τις αναστολές Ιουνίου, ο αριθμός των δικαιούχων ολοένα και υποχωρεί. Συγκεκριμένα, για τον μήνα Ιούνιο, οι καταβολές προγραμματίστηκαν να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή, 9 Ιουλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!