Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κλίμα: Η μετανάστευση πλήττει περισσότερο τις γυναίκες
[Euro2day]: Κλίμα: Η μετανάστευση πλήττει περισσότερο τις γυναίκες

[Euro2day]: Κλίμα: Η μετανάστευση πλήττει περισσότερο τις γυναίκες

Οι αναγκαστικές μετακινήσεις που συνδέονται με κλιματικά φαινόμενα θα είναι ένα από τα πιο συχνά και καταστροφικά επακόλουθα που θα βιώνουν οι ευάλωτες ομάδες, σημειώνει η CARE International σε νέα έκθεση.

Από την σεξουαλική βία στους καταυλισμούς των εκτοπισμένων μέχρι την επιπλέον αγροτική εργασία και τον μεγαλύτερο κίνδυνο για ασθένειες, οι γυναίκες επωμίζονται ένα μεγαλύτερο βάρος από την επιδείνωση των ακραίων καιρικών συνθηκών και από άλλες κλιματικές πιέσεις που ωθούν τους ανθρώπους να μετακινηθούν για να επιβιώσουν, ανακοίνωσε σήμερα μια διεθνής οργάνωση αρωγής.

Οι επιστήμονες αναμένουν ότι οι αναγκαστικές μετακινήσεις θα είναι ένα από τα πιο συχνά και καταστροφικά επακόλουθα που θα βιώνουν οι ευάλωτες ομάδες, αν δεν περιοριστεί το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη στο επίπεδο του διεθνώς συμφωνηθέντος στόχου του 1,5 βαθμού Κελσίου, σημειώνει σε μια νέα της έκθεση η CARE International.

“Η έκθεση δείχνει ότι η κλιματική αλλαγή οξύνει τις υπάρχουσες ανισότητες μεταξύ των φύλων με τις γυναίκες που εκτοπίζονται να είναι οι πρώτες που υφίστανται τις σοβαρότερες συνέπειες”, αναφέρει η γγ της CARE Σοφία Σπρέχμαν Σινέιρο.

Για παράδειγμα, οι γυναίκες και τα κορίτσια που εκτοπίστηκαν εξαιτίας του κυκλώνα Ιντάι, ο οποίος έπληξε την Μοζαμβίκη, την Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι το 2019, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρές απειλές για την υγεία τους εξαιτίας της δυσκολίας πρόσβασης στις βασικές υπηρεσίες και σε προϊόντα ατομικής υγιεινής, σημειώνει η έκθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!