Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Με κλειδωμένες ταρίφες έργα ΑΠΕ συνολικά 4,2 GW ως το 2025
[Euro2day]: Με κλειδωμένες ταρίφες έργα ΑΠΕ συνολικά 4,2 GW ως το 2025

[Euro2day]: Με κλειδωμένες ταρίφες έργα ΑΠΕ συνολικά 4,2 GW ως το 2025

Με απόφαση της Κομισιόν δόθηκε το «πράσινο φως» στο νέο σχήμα στήριξης στο οποίο υπάγονται, εκτός από τα φωτοβολταϊκά και τα χερσαία αιολικά, όλες οι υπόλοιπες τεχνολογίες ΑΠΕ.

Νέα, «πράσινη» ηλεκτροπαραγωγή στη χώρα μας με σταθερές ταρίφες, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 4,2 GW έως το 2025, υποστηρίζει η χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την έγκριση κρατικών ενισχύσεων έως το ποσό των 2,27 δισ. ευρώ .

Με την απόφαση της Κομισιόν δόθηκε το «πράσινο φως» στο νέο σχήμα στήριξης που είχε υποβάλει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στο οποίο υπάγονται, εκτός από τα φωτοβολταϊκά και τα χερσαία αιολικά, όλες οι υπόλοιπες τεχνολογίες ΑΠΕ, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων υψηλής απόδοσης συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας (ΣΗΘΥΑ). Πιο συγκεκριμένα, στις επιλέξιμες τεχνολογίες περιλαμβάνονται αιολικές και φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις με εξοπλισμό αποθήκευσης, από βιοαέριο, βιομάζα, αέρια εκλυόμενα από χώρους υγειονομικής ταφής, καθώς και από υδροηλεκτρικούς, γεωθερμικούς και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με συγκεντρωτικά κάτοπτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως τα τέλη του έτους επιδιώκεται να προκηρυχθεί ο πρώτος διαγωνισμός με το νέο σχήμα, για να ακολουθήσει τον Μάρτιο του 2022 δημοπρασία για 600 MW, στην οποία θα διαγκωνιστούν για εγγυημένες τιμές νέα φωτοβολταϊκά και αιολικά έργα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προβλέπεται ποσόστωση συμμετοχής για τα αιολικά, για να μην βρεθούν εκτός, όπως συνέβη στον τελευταίο διαγωνισμό, που έγινε στα τέλη Μαΐου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!