Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οι κλάδοι με τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
[Euro2day]: Οι κλάδοι με τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα

[Euro2day]: Οι κλάδοι με τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Το 8,4% των ατυχημάτων είναι τροχαία που αφορούν κυρίως νέους έως 34 ετών. Ειδικευμένοι τεχνίτες η ειδικότητα με τα υψηλότερα ποσοστά ατυχημάτων. Ποια προβλήματα υγείας σχετίζονται με την εργασία.

Τουλάχιστον ένα ατύχημα στον χώρο εργασίας είχε το 1,9% των ατόμων που εργάζονται ή εργάστηκαν κατά τους τελευταίους 12 μήνες. Το υψηλότερο ποσοστό εργατικών ατυχημάτων απαντάται στις κατασκευές και ακολουθεί ο πρωτογενής τομέας και η βιομηχανία.

Στον αντίποδα, κι όπως είναι αναμενόμενο, χαμηλότερα ποσοστό παρουσιάζουν κλάδοι όπως η εκπαίδευση καιοι επιχειρηματικές δραστηριότητες. Το ποσοστό των ατυχημάτων φαίνεται να είναι υψηλότερο στους άνδρες παρά στις γυναίκες (2,6% και 1,1% αντίστοιχα), ενώ αυξάνεται στις ηλικίες από 45 ετών και άνω (2,3%). Επίσης, το 8,4% των ατυχημάτων είναι τροχαία, τα οποία επίσης αφορούν συχνότερα στους άνδρες παρά στις γυναίκες (8,7% και 7,6% αντίστοιχα), μόνο που σε αυτή την περίπτωση, αφορούν κυρίως εργαζόμενους ηλικίας 15-34 (11,1%).

Ειδική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ που διεξήχθη παράλληλα με την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού του Β’ τριμήνου του 2020, καταγράφει τα ατυχήματα και τα προβλήματα υγείας που συνδέονται με την εργασία καθώς και τους κλάδους με το υψηλότερο ποσοστό ατυχημάτων, ήτοι κατασκευές (6%), γεωργία, δασοκομία και αλιεία (3,8%) και βιομηχανία και ενέργεια (3,3%). Οι κλάδοι με τα χαμηλότερα ποσοστά ατυχημάτων είναι η εκπαίδευση (0,2%) και οι χρηματοπιστωτικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες (0,5%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!