Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Κιτρινίζει» και πάλι η Σικελία, αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία
[Euro2day]: «Κιτρινίζει» και πάλι η Σικελία, αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

[Euro2day]: «Κιτρινίζει» και πάλι η Σικελία, αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Στις περιοχές που μετατρέπονται σε κίτρινη ζώνη, οι κάτοικοι πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα και στους ανοικτούς χώρους, ενώ οι συνδαιτυμόνες δεν μπορούν να ξεπερνούν τους τέσσερις σε κάθε τραπέζι των εστιατορίων.

Οι ιταλικές υγειονομικές αρχές αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα το απόγευμα τη μετατροπή του νησιού της Σικελίας σε «κίτρινη ζώνη», λόγω της αύξησης των εισαγωγών στους θαλάμουςκαι στις μονάδεςεντατικήςθεραπείας των νοσοκομείων της.

Η απόφαση αναμένεται να ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα και οφείλεται στο ότι στους νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς με κορονοϊό ξεπέρασαν το 15% του συνόλου και στις μονάδες εντατικής θεραπείας το 10%.

Η περιοχή αυτή της Ιταλίας είναι «ουραγός» σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς: Εως τώρα, μόνο το 60% των κατοίκων έχει εξασφαλίσει την ασπίδα προστασίας των σκευασμάτων κατά του covid 19. Την ίδια ώρα, ο μέσος όρος των εμβολιασμένων σε όλη την χώρα αγγίζει το 68% των κατοίκων άνω των 12 ετών.

Όλη η υπόλοιπη Ιταλία προς το παρόν παραμένει λευκή ζώνη. Υπενθυμίζεται ότι στις περιοχές που μετατρέπονται σε κίτρινη ζώνη, οι κάτοικοι πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα και στους ανοικτούς χώρους, ενώ οι συνδαιτυμόνες δεν μπορούν να ξεπερνούν τους τέσσερις σε κάθε τραπέζι των εστιατορίων.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχει έντονη ανησυχία για το ότι η αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Σικελίας είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!