Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κυρώσεις σε 31 Λευκορώσους ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες
[Euro2day]: Κυρώσεις σε 31 Λευκορώσους ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες

[Euro2day]: Κυρώσεις σε 31 Λευκορώσους ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες

«Αρχικά συμφωνήσαμε σε 14 ονόματα, όμως πολλά κράτη αισθάνονται πως δεν είναι αρκετά. Έχουμε τώρα καταλήξει σε συναίνεση για άλλα 17», δήλωσε ένας διπλωμάτης της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει να έχει επιβάλει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου οικονομικές κυρώσεις σε 31 υψηλόβαθμούς Λευκορώσους αξιωματούχους, στους οποίους περιλαμβάνεται ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, δήλωσαν τρεις διπλωμάτες της ΕΕ, ως απάντηση στις εκλογές της 9ης Αυγούστου, στις οποίες η Δύση υποστηρίζει πως έγινε νοθεία.

Έπειτα από σχεδόν ένα μήνα μαζικών διαδηλώσεων κατά του αποτελέσματος των εκλογών, τις οποίες ο πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο ανακοίνωσε πως κέρδισε με αποτέλεσμα να παρατείνει την ηγεσία του, που διαρκεί ήδη 26 χρόνια, η ΕΕ έχει στόχο να τιμωρήσει την κυβερνητική καταστολή και να υποστηρίξει εκκλήσεις για νέες εκλογές.

«Αρχικά συμφωνήσαμε σε 14 ονόματα, όμως πολλά κράτη αισθάνονται πως δεν είναι αρκετά. Έχουμε τώρα καταλήξει σε συναίνεση για άλλα 17», δήλωσε ένας διπλωμάτης της ΕΕ. «Πρόκειται για ανώτερους αξιωματούχους υπεύθυνους για τις εκλογές, για τη βία και για την καταστολή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!