Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κυρίαρχη στη Βρετανία η παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού
[Euro2day]: Κυρίαρχη στη Βρετανία η παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού

[Euro2day]: Κυρίαρχη στη Βρετανία η παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού

Σύμφωνα με την υπηρεσία Δημόσια Υγείας Αγγλίας (PHE) τα πρώτα στοιχεία έδειξαν ότι ενδέχεται να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος νοσηλείας σε άτομα που μολύνθηκαν από την παραλλαγή Δέλτα, γνωστή και ως B.1.617.2, σε σύγκριση με την Άλφα.

Η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και προκαλεί ανησυχία για την υψηλή μεταδοτικότητά της, είναι πλέον κυρίαρχη στη Βρετανία και ενδέχεται να προκαλέσει αυξημένο αριθμό νοσηλειών συγκριτικά με την παραλλαγή Άλφα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική υπηρεσία Δημόσια Υγείας Αγγλίας (PHE).

Στα εβδομαδιαία στοιχεία της περασμένης εβδομάδας, η PHE ανέφερε ότι καταγράφηκαν 5.472 νέες μολύνσεις της παραλλαγής Δέλτα, αυξάνοντας τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής αυτής σε 12.431. Η υπηρεσία πρόσθεσε ότι η Δέλτα ξεπέρασε τα κρούσματα της Άλφα, της παραλλαγής που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Κεντ της Αγγλίας, και έγινε η κυρίαρχη παραλλαγή στην Βρετανία.

Η παραλλαγή Δέλτα πιστεύεται επίσης ότι είναι πιο μεταδοτική από την Άλφα και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει προειδοποιήσει ότι αυτό θα μπορούσε να εκτροχιάσει τα σχέδια για άρση των μέτρων lockdown στην Αγγλία που λήγουν στις 21 Ιουνίου.

«Με αυτήν την παραλλαγή, κυρίαρχη πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο, παραμένει ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς μαθαίνουμε περισσότερα σχετικά με τη μετάδοση και τις επιπτώσεις στην υγεία», δήλωσε η δρ Τζένι Χάρις, επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!