Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η κοινοπραξία Egis-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μόνη στο διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού
[Euro2day]: Η κοινοπραξία Egis-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μόνη στο διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού

[Euro2day]: Η κοινοπραξία Egis-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μόνη στο διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού

Το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε βελτιωμένη προσφορά μόνο από Egis-ΓΕΚ Τέρνα στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την Εγνατία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Εκτός μένει το σχήμα Vinci-Μυτιληναίος-Άβαξ. Η αποτίμηση.

Από την κοινοπραξία Egis- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ζητάει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες βελτιωμένη προσφορά το ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της για χρονική περίοδο 35 ετών.

Σημειώνεται ότι με βάση τη διαδικασία το δ.σ. του Ταμείου θα ζητούσε βελτιωμένη προσφορά από το σύνολο των διεκδικητών της παραχώρησης αν η απόσταση των οικονομικών προσφορών δεν ξεπερνούσε το 15%,

Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι η οικονομική προσφορά του σχήματος Vinci-Μυτιληναίος – Άβαξ υπολείπονταν πέραν του 15% της πρότασης της κοινοπραξίας Egis – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που πρακτικά προαλείφεται ως πλειοδότης της παραχώρησης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, τόσο η κατασκευή όσο και η παραχώρηση της Εγνατίας αποτιμήθηκε πέριξ του 1,2 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!