Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κοινό σχέδιο των 4 «σκληρών» της Ευρώπης κόντρα σε Γαλλία-Γερμανία
[Euro2day]: Κοινό σχέδιο των 4 «σκληρών» της Ευρώπης κόντρα σε Γαλλία-Γερμανία

[Euro2day]: Κοινό σχέδιο των 4 «σκληρών» της Ευρώπης κόντρα σε Γαλλία-Γερμανία

Αυστρία, Ολλανδία, Δανία και Σουηδία συνέταξαν κοινό σχέδιο για ένα προσωρινό Ταμείο Ανασυγκρότησης της ΕΕ που θα δίνει δάνεια στις χώρες που έχουν ανάγκη, αντιδρώντας στη γαλλογερμανική πρόταση για 500 δισ. ευρώ επιδοτήσεις.

Πρόταση για προσωρινό Ταμείο Ανασυγκρότησης που θα δίνει δάνεια σε χώρες που έχουν ανάγκη, διέρρευσε, μέσω της Καγκελαρίας της Αυστρίας. Το σχέδιο προσυπογράφουν επίσης η Δανία, η Σουηδία και η Ολλανδία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την κοινή πρόταση Μέρκελ-Μακρόν για ένα Ταμείο ύψους 500 δισ. ευρώ το οποίο θα δώσει, επιδοτήσεις, της χορήγησης δανείων θα προηγηθεί μια «εκτίμηση αναγκών» για τις χώρες μέλη, ενώ οι χορηγήσεις του θα στοχεύουν τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο.

Αναλυτικότερα, το σχέδιο προβλέπει να συσταθεί ένα προσωρινό ταμείο εκτάκτου ανάγκης, 2ετους διάρκειας, το οποίο θα χορηγεί δάνεια στις χώρες που τα έχουν ανάγκη με βάση συγκεκριμένες εκτιμήσεις γι’ αυτές και θα στοχεύει στους κλάδους οι οποίοι έχουν δεχτεί τα μεγαλύτερα χτυπήματα.

Το σχέδιο αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη γαλλογερμανική πρωτοβουλία που ανακοίνωσαν προ ημερών η Αγκελα Μέρκελ και ο Εμμανουέλ Μακρόν, η οποία αντί για δάνεια προβλέπει επιχορηγήσεις προς τις πληγείσες χώρες. Οι δυο ηγέτες πρότειναν ένα ταμείο €500 δισ. για το οποίο θα κεφάλαια να αντληθούν μέσω της έκδοσης κοινού ευρωπαϊκού χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!