Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το κυνήγι των μεταλλάξεων και η επόμενη μέρα του κορωνοϊού
[Euro2day]: Το κυνήγι των μεταλλάξεων και η επόμενη μέρα του κορωνοϊού

[Euro2day]: Το κυνήγι των μεταλλάξεων και η επόμενη μέρα του κορωνοϊού

Σε ένα κυνήγι με τις διαρκείς μεταλλάξεις του νέου κορωνοϊού έχουν επιδοθεί οι επιστήμονες. Αυξάνεται το πλήθος των γονοδιωματικών δεδομένων που πρέπει να επεξεργαστούν. Η σύγκριση με τον ιό HIV, τη γρίπη και την ιλαρά. Τα εμβόλια mRNA.

Όταν η βιολόγος Mπέτι Κόρμπερ εντόπισε την πρώτη σημαντική μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού την περασμένη άνοιξη ορισμένοι επιστήμονες δεν πίστευαν ότι θα καταστήσει πιο μεταδοτικό τον νέο ιό.

Σήμερα, 11 μήνες αργότερα, η μετάλλαξη D614G εντοπίζεται στα γονιδιώματα ταχύτατα μεταδιδόμενων παραλλαγών όπως της βρετανικής, της νοτιοαφρικάνικης και της βραζιλιάνικης. Εν τω μεταξύ, νέες μεταλλάξεις εμφανίζονται με ολοένα και πιο σύνθετα μοτίβα, αναγκάζοντας κορυφαίους βιολόγους να επινοήσουν νέους τρόπους για να παρακολουθήσουν το πλήθος των γονιδιωματικών δεδομένων.

Ο στόχος είναι να εντοπιστούν γρήγορα παραλλαγές οι οποίες μπορούν να περιορίσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Ο SARS-CoV-2 μπορεί να γίνει σαν το απλό κρυολόγημα ή να εξελιχθεί όπως η γρίπη και να διατηρήσει την ικανότητα να προκαλεί σοβαρά συμπτώματα σε κάποια τμήματα του πληθυσμού.

«Παρακολουθώντας τον προσεκτικά, μπορούμε να μείνουμε ένα βήμα μπροστά από τον ιό και αυτό προσπαθούν όλοι να κάνουν αυτή τη στιγμή» δήλωσε στο Bloomberg η κα Κόρμπερ, η οποία εργάζεται στη δημιουργία νέων μαθηματικών εργαλείων για τον εντοπισμό νέων παραλλαγών.

Το πλήθος των νέων γονιδιωματικών δεδομένων είναι τόσο μεγάλο που το Εθνικό Εργαστήριο του Λος Αλαμος στο Νέο Μεξικό (LANL) στο οποίο δουλεύει αναγκάστηκε να αναβαθμίσει τους σέρβερς του για να διαχειριστεί τα εισερχόμενα δεδομένα.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που απασχολούσαν από την αρχή τους επιστήμονες ήταν τι είδους ιός θα αποδειχθεί ο νέος κορωνοϊός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!