Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κοινή ψηφιακή ταυτότητα θα λανσάρει η ΕΕ μέσα από app στο κινητό
[Euro2day]: Κοινή ψηφιακή ταυτότητα θα λανσάρει η ΕΕ μέσα από app στο κινητό

[Euro2day]: Κοινή ψηφιακή ταυτότητα θα λανσάρει η ΕΕ μέσα από app στο κινητό

Τα European Digital Indentity Wallets θα είναι διαθέσιμα σε όλους. Ποιες δυνατότητες θα δίνουν στους Ευρωπαίους πολίτες. Την Πέμπτη η παρουσίαση από την Κομισιόν.

Την εισαγωγή ενός ψηφιακού πορτοφολιού που θα προσφέρει πρόσβαση σε μία σειρά υπηρεσιών σε όλη την ΕΕ θα προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Πέμπτη, για τα 450 εκατ. πολίτες της, σε ένα ακόμη βήμα προς την πιο βαθιά ολοκλήρωση μετά την πανδημία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, σύμφωνα με τους νέους κανόνες, τα European Digital Indentity Wallets θα είναι διαθέσιμα σε όλους. Το ψηφιακό πορτοφόλι θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες της ΕΕ να ταυτοποιούνται, να αποθηκεύουν δεδομένα ταυτότητας και επίσημα έγγραφα όπως άδειες οδήγησης, ιατρικές συνταγές, εκπαιδευτικές πιστοποιήσεις.

Θα έχει μορφή app παρόμοια με αυτές που υπάρχουν στα Android και στα iPhone, ενώ με αυτό θα μπορούν οι πολίτες να αποδεικνύουν την ηλικία τους, τη χώρακαταγωγής τους, να υποβάλλουν αίτησηγια δάνειο, να ανοίγουνλογαριασμό και να υποβάλλουν φορολογικήδήλωση ή να εγγράφονταισε πανεπιστήμιο.

Στόχος της Κομισιόν είναι να έχει καταλήξει στην εργαλειοθήκη που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή έως τον Οκτώβριο του 2022.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!