Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κοινή πρόταση Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας για ευρωπαϊκό ελάχιστο εισόδημα
[Euro2day]: Κοινή πρόταση Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας για ευρωπαϊκό ελάχιστο εισόδημα

[Euro2day]: Κοινή πρόταση Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας για ευρωπαϊκό ελάχιστο εισόδημα

Την υιοθέτηση ενός ελάχιστου εισοδήματος για τα 27 κράτη μέλη ζητούν οι κυβερνήσεις των τριών χωρών, τονίζοντας την ανάγκη συντονισμένης δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

Οι κυβερνήσεις της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας ζητούν με ανοιχτή τους επιστολή τη θέσπιση ενός ευρωπαϊκού συστήματος ελάχιστου εισοδήματος για τον μετριασμό του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας.

Η κοινή πρόταση δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην πορτογαλική εφημερίδα Pùblico με την υπογραφή της Ιταλίδας υπουργού Εργασίας Νούντσια Κατάλφο, του αντιπροέδρου της ισπανικής κυβέρνησης Πάμπλο Ιγκλέσιας και της Πορτογαλίδας υπουργού Εργασίας, Άνα Μέντες Γκοντίνο.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι θα έχουν εγγυημένη την ικανοποίηση των βασικών τους αναγκών, οπότε χρειαζόμαστε ένα σύστημα κοινού ελάχιστου εισοδήματος για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού» τονίζουν οι υπουργοί στο άρθρο.

Στο άρθρο το οποίο τιτλοφορείται «Προς ένα ευρωπαϊκό ελάχιστο εισόδημα» οι τρεις κυβερνητικοί αξιωματούχοι υπογραμμίζουν ότι οι επιπτώσεις της κρίσης της πανδημίας είναι ήδη αισθητές, καθώς η εργασία έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα, βάζοντας σε κίνδυνο πολίτες και ειδικά ευάλωτες ομάδες.

Όπως μεταδίδει το New Europe, οι ίδιοι επισημαίνουν ότι το ελάχιστο εισόδημα δεν πρέπει να περιορίζεται στο επίπεδο της επιβίωσης αλλά να προσαρμόζεται στο επίπεδο διαβίωσης και τον τρόπο ζωής της κάθε χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!