Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κίνδυνο tapering από την ΕΚΤ τιμολογούν οι επενδυτές ομολόγων
[Euro2day]: Κίνδυνο tapering από την ΕΚΤ τιμολογούν οι επενδυτές ομολόγων

[Euro2day]: Κίνδυνο tapering από την ΕΚΤ τιμολογούν οι επενδυτές ομολόγων

Η έκρηξη του πληθωρισμού στην ευρωζώνη οδηγεί ορισμένους αξιωματούχους της ΕΚΤ να προτείνουν μείωση του έκτακτου προγράμματος αγορών ομολόγων νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε.

Ενδείξεις ότι οι επενδυτές πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να αρχίσει τη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας (PEPP) ακόμη και αυτόν τον μήνα δίνουν τα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συνεδριάζουν την επόμενη εβδομάδα υπό τη σκιά του πιο υψηλού πληθωρισμού της τελευταίας δεκαετίας – έφτασε στο 3% τον Αύγουστο , πολύ υψηλότερα από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για 2%.

Η έκρηξη του πληθωρισμού ώθησε ορισμένους αξιωματούχους της ΕΚΤ να προτείνουν μείωση του προγράμματος νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε.

«Βλέπουμε τους επενδυτές να τιμολογούν κάποιο κίνδυνο tapering στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Mohammed Kazmi, διαχειριστής χαρτοφυλακίων στην Union Bancaire Privée. «Μέχρι τώρα η αγορά περίμενε ότι θα συνεχίσει με τον τρέχοντα ρυθμό μέχρι το τέλος του έτους».

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων της Γερμανίας, η οποία είναι σημείο αναφοράς σε ολόκληρη την ευρωζώνη, αυξήθηκε στο -0,36 % το πρωί της Τετάρτης, το υψηλότερο σημείο του τελευταίου μήνα και από -0,5 % πριν από δύο εβδομάδες. Η κίνηση ήρθε παράλληλα με την αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!