Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Κίνα θέλει την κυριαρχία του κόσμου και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να το εμποδίσουν
[Euro2day]: Η Κίνα θέλει την κυριαρχία του κόσμου και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να το εμποδίσουν

[Euro2day]: Η Κίνα θέλει την κυριαρχία του κόσμου και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να το εμποδίσουν

Οι φιλοδοξίες του Πεκίνου για ανατροπή της παγκόσμιας τάξης οδηγούν σε νέο Ψυχρό Πόλεμο. Πώς η οικονομία έπαψε να είναι το ισχυρό όπλο των ΗΠΑ. Η έλλειψη μεγάλων επενδύσεων και η άνοδος των ανισοτήτων.

To κλειδί για να κατανοήσει κανείς τις στρατηγικές φιλοδοξίες του Πεκίνου για τις ερχόμενες δεκαετίες είναι να κατανοήσει ότι η ηγεσία της Κίνας γνωρίζει τι θέλει να επιτύχει και εννοεί αυτά που λέει.

Όπως υποστηρίζει ο Ηal Brands στο Bloomberg, υπάρχουν ολοένα και περισσότερες ενδείξεις ότι η κινεζική κυβέρνηση στοχεύει όντως να κατακτήσει την παγκόσμια ηγεμονία και να ανατρέψει το διεθνές σύστημα που εδραίωσαν οι ΗΠΑ δημιουργώντας τη δική της παγκόσμια τάξη. Η αντιπαράθεση των δυο πλευρών γίνεται σε όλα τα επίπεδα, με ένα τελευταίο παράδειγμα αυτό που αφορά το Χονγκ Κονγκ μετά την πρόθεση των κινεζικών αρχών να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στην αυτόνομη περιοχή .

Ανώτατοι Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να εκφράζουν ξεκάθαρα τις φιλοδοξίες του Πεκίνου για παγκόσμια κυριαρχία. Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αναφέρθηκε σχεδόν ανοιχτά στον στόχο αυτό στην ιστορική του ομιλία στο 19ο συνέδριο του κομμουνιστικού κόμματος τον Οκτώβριο του 2017. «Η Κίνα όρθωσε το ανάστημά της, πλούτισε και γίνεται ισχυρότερη» είχε δηλώσει ο κ. Σι, προσθέτοντας ότι τώρα η Κίνα «χαράσσει έναν νέο δρόμο για άλλες αναπτυσσόμενες χώρες» και προσφέρει «την κινεζική σοφία και την κινεζική προσέγγιση στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα». O κ. Σι υποσχέθηκε ότι ως το 2049, η Κίνα θα έχει «μετατραπεί σε παγκόσμιο ηγέτη όσον αφορά την εθνική ισχύ και τη διεθνή επιρροή» και θα κατασκευάσει μια «σταθερή διεθνή τάξη» στην οποία θα επιτευχθεί η «εθνική αναγέννηση» της Κίνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!