Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Oι κερδισμένοι του stock picking στο Χρηματιστήριο
[Euro2day]: Oι κερδισμένοι του stock picking στο Χρηματιστήριο

[Euro2day]: Oι κερδισμένοι του stock picking στο Χρηματιστήριο

Τι δείχνει η σύγκριση μεταξύ των βασικών δεικτών στην ελληνική αγορά. Ο μεγάλος χαμένος του τελευταίου εξαμήνου και οι υπεραποδόσεις σε mid και small caps. Πώς κινήθηκαν τα blue chips, πώς διαφοροποιούνται οι αποδόσεις.

Mε το Χρηματιστήριο της Αθήνας να κινείται γύρω από τις 900 μονάδες και να επιστρέφει δυναμικά από τα χαμηλά του Νοεμβρίου 2020, η τακτική του stock picking έδωσε πολύ υψηλότερα κέρδη από την πορεία του Γενικού Δείκτη. Μόλις +9% ο Γενικός Δείκτης, αλλά η συμπεριφορά των επιμέρους μετοχών αυτό το διάστημα δεν ήταν ίδια και παρατηρούνται πολλές διαφοροποιήσεις στις αποδόσεις. Αρκετές εισηγμένες κατέγραψαν μεγάλα κέρδη, ενώ μικρότερος αριθμός σημειώνει σημαντική πτώση.

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι μόνο η επιλογή τίτλων με συγκεκριμένα κριτήρια (stock picking) μπορεί να φέρει κέρδη στους επενδυτές, ενώ η επένδυση σε δείκτες ή σε κλάδους δεν έχει αποδώσει καρπούς.

Σε ευρύτερο επίπεδο, ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν διαφοροποιείται αισθητά από τον Γενικό Δείκτη αφού σημειώνει κέρδη 10,5%, ενώ ο αντίστοιχος της μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταγράφει άνοδο 26%. Ο μεγάλος χαμένος αυτών των 6 μηνών είναι ο δείκτης των τραπεζών, που παρουσιάζει μόλις 7% άνοδο, τη χαμηλότερη από τους ευρωπαϊκούς δείκτες για τις τράπεζες.

Τι έχει αλλάξει

Από τον Μάρτιο του 2020 έως τις αρχές Νοεμβρίου 2020, η εικόνα για τις ελληνικές μετοχές έχει αλλάξει άρδην προς το καλύτερο σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Η ενσωμάτωση της πραγματικής εικόνας της οικονομίας της χώρας στις τιμές των μετοχών στο Χ.Α. και η επανατιμολόγηση του κινδύνου, έφεραν την αγορά στα χαμηλά επίπεδα του Μαρτίου πέρυσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!