Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κέρδη «χρυσάφι» για δεκάδες εισηγμένες στο εξάμηνο
[Euro2day]: Κέρδη «χρυσάφι» για δεκάδες εισηγμένες στο εξάμηνο

[Euro2day]: Κέρδη «χρυσάφι» για δεκάδες εισηγμένες στο εξάμηνο

Είκοσι ενδεικτικά παραδείγματα εισηγμένων εταιρειών από τη μεσαία και τη μικρή κεφαλαιοποίηση, που αναμένεται να εμφανίσουν σαφώς ανοδικές επιδόσεις το πρώτο εξάμηνο. Οι ιδιαιτερότητες της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

Πολύ μεγάλη άνοδο αναμένεται να εμφανίσουν τα οικονομικά αποτελέσματα των μη τραπεζικών εισηγμένων εταιρειών κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, ωθούμενα όχι μόνο από το γεγονός ότι το δεύτερο περυσινό τρίμηνο ήταν ιδιαίτερα αδύναμο λόγω της επιβολής σκληρών περιοριστικών μέτρων, αλλά και εξ’ αιτίας άλλων παραγόντων, όπως:

• Η αυξημένη εγχώρια ζήτηση που ξεκίνησε από το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και οφείλεται στην ανοδική οικοδομική και επενδυτική δραστηριότητα (πχ τσιμέντο, χαλυβουργικά προϊόντα, προφίλ αλουμινίου, ξύλο, κ.λπ.). Επιπρόσθετα, σε αρκετές περιπτώσεις η αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων επέδρασε θετικά στα περιθώρια κέρδους όσων εταιρειών διέθεταν αρκετά μεγάλο όγκο αποθεμάτων στις αποθήκες τους.

• Η αύξηση της ζήτησης στον κλάδο της πληροφορικής, τόσο λόγω των έργων του δημόσιου τομέα που σταδιακά «βγαίνουν» στην αγορά, όσο και εξ’ αιτίας των αναγκών ψηφιοποίησης των εργασιών του ιδιωτικού τομέα.

• Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα που επήλθε λόγω της αύξησης των εμβολιασμών και οδήγησε στην επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου και στην επανεκκίνηση παγωμένων projects.

Σε πολλές περιπτώσεις όμως, τα ποσοστά αύξησης των κερδών του πρώτου εξαμήνου αναμένεται να αποκλιμακωθούν σε επίπεδο δωδεκαμήνου (χρήση 2021), είτε επειδή το δεύτερο μισό του 2020 ήταν σαφώς καλύτερο του πρώτου (απαιτητικότερη βάση σύγκρισης), είτε γιατί έχουν εξαντληθεί τα φτηνά αποθέματα που πουλήθηκαν σε υψηλές τιμές το πρώτο φετινό εξάμηνο, είτε τέλος γιατί θα αρχίσουν να γίνονται περισσότερο ορατές οι επιπτώσεις από τη διαταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα (ελλείψεις προϊόντων, μεγαλύτερο κόστος κτήσης, καθυστερήσεις στις παραδόσεις προϊόντων προς πελάτες, κ.λπ.).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!