Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κεντρική Τράπεζα Κίνας: «Ένεση» $120 δισ. για στήριξη των τραπεζών
[Euro2day]: Κεντρική Τράπεζα Κίνας: «Ένεση» $120 δισ. για στήριξη των τραπεζών

[Euro2day]: Κεντρική Τράπεζα Κίνας: «Ένεση» $120 δισ. για στήριξη των τραπεζών

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία «ένεση» ρευστότητας που έχει κάνει η τράπεζα από το 2016. Στόχος είναι να κατευνάσει τα πνεύματα μετά το sell-off στα εταιρικά ομόλογα την περασμένη εβδομάδα που προκλήθηκε από την χρεοκοπία της κρατικής εταιρείας Yongcheng Coal & Electricity Holding Group.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας προχώρησε σε ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος της χώρας με περισσότερα από 120 δισ. δολάρια σήμερα, προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα μετά το sell-off στα εταιρικά ομόλογα την περασμένη εβδομάδα που προκλήθηκε από την χρεοκοπία της κρατικής εταιρείας Yongcheng Coal & Electricity Holding Group.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, παρά την έκδοση των ύψους 800 δισ. γουάν μεσοπρόθεσμων δανείων (medium-term lending facility) –πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία «ένεση» ρευστότητας που έχει κάνει η τράπεζα από το 2016- τα βραχυπρόθεσμα κόστη διατραπεζικού δανεισμού παραμένουν αυξημένα, αντανακλώντας τις ανησυχίες των traders και των επενδυτών πως μπορεί να υπάρξουν και άλλες αρνητικές εκπλήξεις με τα χρέη εταιριών που στηρίζονται από το κράτος.

Η Yongcheng Coal & Electricity Holding Group κήρυξε χρεοστάσιο λίγες εβδομάδες αφότου άντλησε χρήματα μέσω της έκδοσης ομολόγων. Η εταιρεία είχε αξιολόγηση ΑΑΑ από τον τοπικό οίκο αξιολόγησης China Chengxin International Credit Rating πριν την κήρυξη χρεοστασίου, οπότε και υποβαθμίστηκε σε ΒΒ.

Η Yongcheng δήλωσε την Παρασκευή πως κατέβαλε τόκους επί του χρέους της και πως εργάζεται για να συγκεντρώσει πόρους προκειμένου να αποπληρώσει και το κεφάλαιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!