Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κέντρα εμβολιασμού γίνονται αθλητικά κέντρα και στάδια στη Γαλλία
[Euro2day]: Κέντρα εμβολιασμού γίνονται αθλητικά κέντρα και στάδια στη Γαλλία

[Euro2day]: Κέντρα εμβολιασμού γίνονται αθλητικά κέντρα και στάδια στη Γαλλία

Ο πρόεδρος Μακρόν θα μειώσει το όριο ηλικίας εμβολιασμών στα 70 χρόνια. Ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα μέσα Απριλίου 10 εκατ. πολίτες και 30 εκατ. πολίτες ως την αρχή του καλοκαιριού.

Η Γαλλία επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού μετατρέποντας, από τον Απρίλιο, μεγάλα αθλητικά κέντρα και στάδια σε κέντρα μαζικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού σε μια προσπάθεια να μειώσει τον χρόνο αναμονής για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Η γαλλική κυβέρνηση είχε αρχικά απορρίψει την ιδέα να χρησιμοποιηθούν οι χώροι αυτοί ως κέντρα μαζικού εμβολιασμού όπως είχε συμβεί ανεπιτυχώς με την εμβολιαστική εκστρατεία εναντίον της γρίπης Η1Ν1 το 2009.

Μέχρι στιγμής– και έπειτα από την διακοπή της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca για μερικές ημέρες την περασμένη εβδομάδα– έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 6,35 εκατομμύρια πολίτες στη χώρα, τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου, εκ των οποίων σχεδόν τα 2,5 εκατομμύρια έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

Ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα μέσα Απριλίου 10 εκατομμύρια πολίτες και 30 εκατομμύρια πολίτες ως την αρχή του καλοκαιριού.

Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας είναι 67 εκατομμύρια.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, το Παρίσι θα μειώσει το όριο της ηλικίας από την οποία θα μπορεί κάποιος να εμβολιάζεται σε 70 έτη από 75.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!