Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Καθολική πρόσβαση στο Internet έχουν οι Έλληνες 13 έως 54 ετών
[Euro2day]: Καθολική πρόσβαση στο Internet έχουν οι Έλληνες 13 έως 54 ετών

[Euro2day]: Καθολική πρόσβαση στο Internet έχουν οι Έλληνες 13 έως 54 ετών

«Αλματα» με την τεχνολογία έχουν κάνει και οι ηλικίες έως 74 ετών. Μετά τα lockdown πολλές συνήθειες άλλαξαν, καθώς οι Έλληνες κάνουν 37% περισσότερες αγορές online ενώ καταγράφονται 46% περισσότεροι εργαζόμενοι εξ αποστάσεως.

Πλήρως εξοικειωμένοι και φανατικοί χρήστες του Internet αποδεικνύονται οι Έλληνες οι οποίοι, αν και η πανδημία τους εξανάγκασε να αλλάξουν συνήθειες και να χρησιμοποιήσουν εξ’ ανάγκης την τεχνολογία, τελικά φαίνεται πως κράτησαν πολλές εξ αυτών και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Η σύγκριση με το 2019 που η χώρα μας δεν είχε περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας δείχνει ότι η χρήση Internet διευρύνθηκε ηλικιακά με σημαντικές διαφοροποιήσεις στις παιδικές ηλικίες αλλά και στους ηλικιωμένους.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Focus Bari που δείχνουν ότι όλοι οι Έλληνες έχουν γίνει «ψηφιακοί πολίτες», το ηλεκτρονικό εμπόριο εκτοξεύεται … με τους αμιγώς digital παίκτες να κερδίζουν έδαφος, περιλαμβάνοντας και τους ώριμους ενήλικες.

Ειδικότερα οι Έλληνες άνω των 55 έχουν υιοθετήσει την τεχνολογία, αλλά και συνήθειες που μέχρι πρότινος τους ήταν εντελώς άγνωστες όπως η χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου με δύο στους τρεις «ώριμους ενήλικες 55-64 ετών να κάνουν ηλεκτρονικές αγορές και εννιά στους δέκα βρίσκονται ενεργά στα social media.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας:

  • Όλοι οι Έλληνες 13-44 ετών είναι πλέον χρήστες internet, και περισσότεροι από 3 στους 4 πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!