Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κατακόρυφη αύξηση στη ζήτηση ποδηλάτων
[Euro2day]: Κατακόρυφη αύξηση στη ζήτηση ποδηλάτων

[Euro2day]: Κατακόρυφη αύξηση στη ζήτηση ποδηλάτων

Διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα, επικρατεί «πόλεμος πλειοδοσίας ποδηλάτων». Όποιος προλάβει και έχει τα μετρητά στα εργοστάσια παραγωγής να παίρνει τα αντίστοιχα ποδήλατα που ζητάει, λένε παράγοντες της αγοράς.

«Σε διάστημα μιας ημέρας, κατάστημα πάνω από 1.000 τ.μ. χρειάστηκε να το γεμίσουμε πέντε φορές και άδειασε». Με τη φράση αυτή περιγράφει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Μαρία Μαγειρέλη-Μόλχο, εκπρόσωπος εταιρείας εισαγωγής και εμπορίας ποδηλάτων στη Θεσσαλονίκη, την πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση για ποδήλατα, που καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη.

«Πόσο μπορούμε να ανταποκριθούμε σε τέτοια ζήτηση και πόσο απόθεμα να έχουμε; Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα σημειώθηκε αύξηση στις πωλήσεις 85% και αντίστοιχα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στη χονδρική 40% και στη λιανική πώληση, από τις 4 Μαΐου, οπότε και ανοίξαμε, 35%. Ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος, διαμαρτύρεται καθώς υπάρχει θέμα και με τις μεταφορικές εταιρείες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε όλα τα σημεία πωλήσεων της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας, δε, την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ποδηλάτου, όχι μόνο σε επίπεδο χώρας αλλά και ευρύτερα -ευρωπαϊκά και παγκόσμια-, υποστήριξε πως επικρατεί ένας «πόλεμος πλειοδοσίας των ποδηλάτων», με αποτέλεσμα, «όποιος προλάβει και έχει τα μετρητά στα εργοστάσια παραγωγής να παίρνει τα αντίστοιχα ποδήλατα που ζητάει».

Ανάλογη εικόνα μετέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και ο Χρήστος Ρουμελιώτης, ιδιοκτήτης καταστήματος επισκευής και πώλησης ποδηλάτων, επισημαίνοντας πως από την προηγουμένη εβδομάδα που άνοιξε, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. «Εγώ, από την πρώτη ημέρα, έμεινα χωρίς ποδήλατα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!